avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire parte civila in procesul penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire parte civila in procesul penal

Buna ziua.
Tatal meu a decedat in urma unui accident rutier.
Familia mea a primit despagubiri de la asigurator.
Care ar mai fi scopul sa ma constitui parte civila in procesul penal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 16:58, 12 August 2014
Nici unul, daca sunteti multumiti (pe cat se poate, stiu ...) de sumele primite.
Daca ati fost deja despagubit inainte de a ajunge dosarul pe rolul instantei de judecata, acolo va trebui sa depuneti un inscris sau sa va prezentati personal si sa precizati , in mod expres, ca ati fost despagubit si nu intelegeti sa va mai constituiti parte civila in procesul penal.

Instanta va lua act de cele declarate, va solicita si asiguratorului sa faca dovada acelei despagubiri si dvs. nu mai aveti ce pierde vremea cu dosarul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire parte civila intr-un proces penal Fratzika Fratzika Am si eu o nelamurire in anul 2011 tatal meu a avut un accident rutier soldat cu o victima, din care a avut nevoie de peste 100 de zile de spitalizare. Victima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, recent mama mea a fost victima unui accident rutier, ... alexa_tufaru alexa_tufaru Buna ziua, Recent mama mea a fost victima unui accident rutier, pe trecerea de pietoni, soldat cu decesul mamei. Am inteles de la domnul politist ca se va ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala niculaucarmen niculaucarmen cine are cunostinte despre faptul urmator: in plangerea penala pentru vatamare corporala din culpa trebuie precizat expre de la cine se solicita achitarea ... (vezi toată discuția)