Buna ziua,
Doresc sa imi creez un canal in Social media (YouTube, Tiktok) prin intermediul caruia sa citesc povesti al unor autori cunoscuti sau nu. E necesar sa platesc drepturi de autor ptr a face asta? Multumesc.
Buna ziua.
Ne confruntam cu o situatie care pe mine efectiv ma dispera #-o#-o (ma dispera pt ca trebuie sa aruncam mii de lei pe geam).Acum 20 de ani tata a decedat iar apartamentul este trecut atat pe numele lui cat si pe numele mamei.Noi suntem doi frati.Acum dorim sa vindem dar am realizat ca nu putem din motiv ca nu avem succesiunea facuta(in 1997 nu cred ca te chema cineva sa dezbati succesiunea).Nu inteleg de ce daca si eu si fratele suntem decisi sa renuntam la partile noastre nu putem pur si simplu sa ne prezentam la momentul vanzarii si doar sa semnam?
Am inteles ca ar exista doua optiuni (notar sau instanta judecatoreasca) dar in cazul instantei e posibil sa dureze mai mult si in plus costa si avocatul.
Exista si alte variante?Spre exemplu sa donam partile noastre mamei?
Va multumim.
PS. Din toamna am decis sa ma inscriu la Drept pt ca pur si simplu aceste situatii legale ne depasesc, nici termenii nu ii intelegem si din pacate toata viata ne vom lovi de ele.
Buna ziua,
Am o intrebare si sper sa gasesc cateva raspunsuri. Lucrez cu contract de colaborare cu o firma de cosmetice si de la un anumit nivel trebuie sa ma autorizez. PFA stiu ca are acte putine de intocmit si nu trebuie contabi. La SRL DB nu trebuie sa achit taxele de deschidere a firmei, nu platesc impozit si pot lua 10000 eur dar ma costa sa angajez un contabil si imi tb sediu social.
Locuiesc in BV dar in chirie si nu am ctr. de inchiriere. Sunt originara din Onesti-Bacau si sediul social as vrea sa fie la mama la Onesti. Trebuie sa imi deschid firma la Onesti? Sunt licentiata ca si economist. As putea fii si administrator si contabil sef? In cat timp trebuie sa aplic pt cei 10000 eur? Stiu ca in primii 3 ani esti considerat debutant. In plus am ramas in urma cu ceva rate si am ajuns la firmele de recuperare unde am ajuns la o intelegere si platesc acolo acum rate. Ma impiedica acest lucru in accesarea acelor fonduri? Daca imi fac PFA momentan voi mai putea fii SRL DB?
Poate ma puteti ajunta cu raspunsuri la aceste intrebari.Nu dispun de cine stie ce venituri pt a putea merge la un avocat si a obtine raspunsurile dorite, asa ca ultima speranta ramane la d-voastra. Multumesc anticipat!