avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL debutant(DB) sau PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL debutant(DB) sau PFA?

Buna ziua,
Am o intrebare si sper sa gasesc cateva raspunsuri. Lucrez cu contract de colaborare cu o firma de cosmetice si de la un anumit nivel trebuie sa ma autorizez. PFA stiu ca are acte putine de intocmit si nu trebuie contabi. La SRL DB nu trebuie sa achit taxele de deschidere a firmei, nu platesc impozit si pot lua 10000 eur dar ma costa sa angajez un contabil si imi tb sediu social.
Locuiesc in BV dar in chirie si nu am ctr. de inchiriere. Sunt originara din Onesti-Bacau si sediul social as vrea sa fie la mama la Onesti. Trebuie sa imi deschid firma la Onesti? Sunt licentiata ca si economist. As putea fii si administrator si contabil sef? In cat timp trebuie sa aplic pt cei 10000 eur? Stiu ca in primii 3 ani esti considerat debutant. In plus am ramas in urma cu ceva rate si am ajuns la firmele de recuperare unde am ajuns la o intelegere si platesc acolo acum rate. Ma impiedica acest lucru in accesarea acelor fonduri? Daca imi fac PFA momentan voi mai putea fii SRL DB?
Poate ma puteti ajunta cu raspunsuri la aceste intrebari.Nu dispun de cine stie ce venituri pt a putea merge la un avocat si a obtine raspunsurile dorite, asa ca ultima speranta ramane la d-voastra. Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Angajare sau colaborare contabil? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 eu doresc sa fac un contract de colaborare cu un contabil ptr un srl, acum nu stiu se poate sau trebuie angajat cu timp partial de 2 ore? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cim ?! subventie l 76/2002 vali05 vali05 Din septembrie 2016 sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, durata 8 h la un SRL la care am calitatea de asociat si administrator , pe ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile addaad addaad Am fost rugat asa tin contabilitatea la un centru bugetar.Directorul a spus ca trebuie sa imi fac pfa sau srl pt ca nu ma poate angaja altfel.Am facut srl dar ... (vezi toată discuția)