avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielStefan84

Activitate GabrielStefan84

Buna ziua
Subiect: in prezent mama este in concediu de materniate urmand ca la finalul celor 126 de zile sa-si reia activitatea, mai exact cu 5 decembrie 2017.

situatie: mama se intoarce la servici si solicita stimulent de insertie (de cand poate sa depuna pentru acest stimulent), urmand ca din iunie 2018 sa-si suspende cim pana la varsta de 2 ani a copilului si sa ceara concediu de crestere copil si sa beneficieze de indemnizatie de crestere copil.. se poate?

Mentiune: mama nu are voie sa-si intrerupa cim pana in iunie 2018 datorita conditiilor prevazute pentru obtinerea gradelor didactice.

sau ce alta solutie ar fi astfel incat , desi se termina concediul maternal pe 5 dec 2017.. sa poti intra in cresterea copil abia in iunie 2018 ?

Pentru ca si daca intra sa zicem tatal pana in iunie 2018, dreptul e netransferabil, astfel mama nu va putea atunci sa intre in crestere copil mai mult de o luna.

Va multumesc frumos!

Buna ziua
Lucrez la o Filiala a unei firme din tara . Daca in timpul cat ma aflu in concediul de crestere si ingrijire copil se desfiinteaza Filiala (cum se poate desfiinta o filiala in Romania?) ce se intampla cu locul meu de munca la intoarcerea la servici. Mai am unde sa ma intorc ? Daca sa transforma in sucursala sau este absorbita de centrala imi regasesc postul in noua structura organizatorica?

Legea spune ca angajatorul nu iti garanteaza locul in caz de insolventa sau executare.
Răspuns la discuția Concediu crestere copil tatal
Multumesc frumos.
Ma ajutati foarte mult.
Sanatate si numai bine
Răspuns la discuția Concediu crestere copil tatal
Va multumesc din suflet pentru informatii.
Dar tot nu imi este clar ceva.
Dosarul pentru imdemnizatia aferenta concediu de crestere copil se depune in termen de 60 de zile de la data incetarii concediului de maternitate. Prima zi in care poate beneficia de concediu de maternitate fiind 27 aprilie.
Presupunem ca sotia va depune dosarul in prima zi dupa expirarea concediului de maternitate, respectiv in 27 aprilie
La dorinta mea de a intra in concediu de crestere copil dupa ce va sta sotia o luna ( pana in mai respectiv) cum se procedeaza corect:
- Imediat dupa ce depune dosarul pentru imdemnizatia aferenta concediului de crestere copil, respectiv pe 28 aprilie va depune la angajatorul ei o noua cerere de reluare a activitatii dupa o luna, respectiv sfarsitului luni mai. Acesta ii aproba. Apoi trebuie notificat AJPIS in termen de 15 zile. Cele 15 zile se considera de la emiterea deciziei de reluare a activitatii sau de la sfarsitului lunii in care beneficiaza de imdemnizatie pentru concediul de crestere copil?.
Acum tatal la inceputul lunii mai face si el dosarul de imdemnizatie pentru perioada mai 2014 - februarie 2015 la care anexeaza in plus presupun decizia de reluare a activitatii sotiei si adeverinta eliberata de AJPIS privind perioada cat aceasta a beneficiat de imdemnizatie pentru concediu de maternitate.

Practic sotia are 60 de zile pentru a depune dosarul de imdemnizatie . Ea il depune in prima zi. Cum trebuie sa procedez eu corect si fata de angajatorul meu si ce termene trebuie sa respect ca sa beneficiez de imdemnizatie de crestere copil incepand cu urmatoarea luna dupa ce sotia a beneficiat de acest drept si se intoarce la servici. si cum procedeaza ea corect pentru intoarcerea la servici optiunea initiala fiind de 1 an de concediu crestere copil
Buna ziua
Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 aprilie sotia (mama) isi va lua o luna de concediu pentru crestere copil (luna celuilat parinte) urmand ca eu (tatal) sa intru din 27 mai in concediul de crestere copil pana la implinirea varstei de un an a copilului.
As avea urmatoarele intrebari cu mentiunea ca amandoi parintii ne incadram sa beneficiem de concediu pentru crestere copil:
- ce pasi sunt de urmat pentru mama si pentru tata astfel incat sa beneficieze de concediu pentru crestere copil in ordinea mentionata ( mama prima o luna si apoi tatal pana la implinirea varstei de 1 an a copilului), ce documente si ce termene de depunere sunt astfel incat sa respectam datele mentionate anterior?
- tatal la revenirea din concediu de crestere copil va beneficia de indemnizatie de insertie sau mama va fi cea care va beneficia?
Va multumesc anticipat