avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate benny33c

Activitate benny33c

Am inteles. Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect asa cum am inteles eu:
Doi succesibili: copil din afara casatoriei + copil din casatorie - tatal este comun. Mama decedata anterior, tatal decedat acum.
Copilul din afara casatoriei mosteneste: 1/2 din bunurile proprii ale tatalui + 1/8 din bunurile comune (casatorie)+1/8 din bunurile sotiei decedate anterior (asta deoarece sotul a mostenit 1/4 din bunurile proprii ale sotiei, deci copilul, chiar daca este din afara casatoriei, mosteneste 1/2 din TOT ce are tatal).
Asa este???
Adica copilul din afara casatoriei are dreptul la 1/8 din bunurile proprii ale sotiei tatalui sau natural???
Răspuns la discuția Dosar pensie intretinere
Revin cu inca o intrebare. Cand se judeca cererea de acordare a pensiei pentru major, se mai tine seama de suma de plata care fusese stabilita penru copilul minor , respectiv 60 lei (si poentru care nu s-a cerut niciodata majorare)?
Adica trebuie ceruta acum si o majorare sau se judecat/hotaraste un nou cuantum al pensiei, in raport cu situatia actuala?
Răspuns la discuția Dosar pensie intretinere
M-am lamurit acum! Multumesc!
Am depus cerere si actele pentru pensie intretinere copil major, elev. Parata este mama mea. Am primit raspuns ca cerea nu indeplineste cerintele art. 194-197 c.p.c. Trebuie sa completez cu :
1. "locul de munca al paratei" - nu-l stiu pentru ca nu pastrez legatura cu ea (ea nu vrea)
2. "copii certificate ale actelor atasate cererii, pentru comunicare paratei" - aici va rog sa ma lamuriti ce mi se cere. Am depus deja copie certificat de nastere-nelegalizata, copie buletin-nelegalizata, adeverinta studii-original, copie xerox sentinta divort (sentinta este legalizata de tribunal. Trebuie legalizata si copia xerox?). Ce trebuie sa mai adaug la dosar?
3. "dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii" - asta o obtin de la mediator si o atasez in original sau copie legalizata?