avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar pensie intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar pensie intretinere

Am depus cerere si actele pentru pensie intretinere copil major, elev. Parata este mama mea. Am primit raspuns ca cerea nu indeplineste cerintele art. 194-197 c.p.c. Trebuie sa completez cu :
1. "locul de munca al paratei" - nu-l stiu pentru ca nu pastrez legatura cu ea (ea nu vrea)
2. "copii certificate ale actelor atasate cererii, pentru comunicare paratei" - aici va rog sa ma lamuriti ce mi se cere. Am depus deja copie certificat de nastere-nelegalizata, copie buletin-nelegalizata, adeverinta studii-original, copie xerox sentinta divort (sentinta este legalizata de tribunal. Trebuie legalizata si copia xerox?). Ce trebuie sa mai adaug la dosar?
3. "dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii" - asta o obtin de la mediator si o atasez in original sau copie legalizata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 7 Aprilie 2014
scrieti ca nu stiti unde munceste.
Ati scris pe copii cf cu originalul si le-ati semnat ? mai depunetile inca o data in 3 exemplare toate semnate.
Pv-ul de la mediator il depuneti in original.
M-am lamurit acum! Multumesc!
Revin cu inca o intrebare. Cand se judeca cererea de acordare a pensiei pentru major, se mai tine seama de suma de plata care fusese stabilita penru copilul minor , respectiv 60 lei (si poentru care nu s-a cerut niciodata majorare)?
Adica trebuie ceruta acum si o majorare sau se judecat/hotaraste un nou cuantum al pensiei, in raport cu situatia actuala?
Pensia se va stabili acum raportat la veniturile actuale ale mamei. Daca nu i se vor dovedi veniturile, pensia se va raporta la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot scoate diploma de la facultatea in curs ca sa ma angajez? CammiD CammiD Sunt in anul 2 la facultate, am facut mai inainte o postliceala de asistenta medicala, iar acum as vrea sa depun actele ca asistenta in strainantate dar am ... (vezi toată discuția)
Semnatura poate fi si copie la registratura? w0lfshad3 w0lfshad3 Mi s-a spus ca hartiile depuse la registratura trebuie sa fie semnate. Se poate depuna si o copie dupa cele semnate? Mi-ar place sa pastrez originalul ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii introductive de instanþã elenisa elenisa Va rog frumos sa-mi spuneti, regularizarea cererii de chemare in judecata este acelasi lucru cu \\"Cerere de modificfare a cererii introductive in instanta\\"? ... (vezi toată discuția)