avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea cererii introductive de instanþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea cererii introductive de instanþã

Va rog frumos sa-mi spuneti, regularizarea cererii de chemare in judecata este acelasi lucru cu "Cerere de modificfare a cererii introductive in instanta"? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:01, 9 Iunie 2013
Buna ziua,
Da, in masura in care prin aceasta noua cerere modificati ceva in cererea introductiva.
Nu exista categoria regularizare cerere, poate regularizare sume cerute, ceeace este altceva.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Vreau sa mai intreb daca formulez aceasta cerere cu tot ce mi s cere, exista un nr maxim de pagini admise? Am inceput sa scriu pe calculator si am ajuns deja la a 5 pagina si s-ar parea ca mai am putin de scris. Va multumesc!
Documentele existente deja la dosar se depun iar anexate cererii, sau depun doar ce mai trebuia, ce mai lipsea, impreuna cu cererea de modificare a cererii introductive in instanta?
Ce inseamna "Toate inscrisurile depuse vor fi certificate de contestatoare pentru conformitate cu originalul "? Semnez eu cumva si scriu conform cu originalul, sau trebuiesc legalizate? Se refera numai la copii xerox dupa documente precum acte de identitate, contracte, chitante trase la xerox, sau se refera si la note de sedinta, sau un mesaj trimis pe internet ca proba in instanta, sau un document de exemplu primit tot pe internet de la o institutie a statului. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
elenisa, utilizator
Regularizarea cererii de chemare în judecată este prevăzută la art. 200 Cod procedură civilă şi nu are legătură cu modificarea cererii de chemare în judecată.

elenisa a scris:
Vreau sa mai intreb daca formulez aceasta cerere cu tot ce mi s cere, exista un nr maxim de pagini admise?

Nu există un număr de pagini la care ar trebui să vă limitaţi atunci când întocmiţi un act procedural.

Documentele existente deja la dosar se depun iar anexate cererii (...)

Nu este necesar să le depuneţi din nou. În plus, depunerea lor din nou nu face altceva decât să mărească nejustificat numărul paginilor dosarului şi să îngreuneze activitatea instanţei.

Ce inseamna "Toate inscrisurile depuse vor fi certificate de contestatoare pentru conformitate cu originalul "?

Veţi scrie pe fiecare filă "conform cu originalul" şi veţi semna. Veţi face aceasta pe toate înscrisurile pe care le veţi depune la dosarul cauzei, indiferent de provenienţa sau emitentul lor.

Alte discuții în legătură

Depunerea cererii neregulare cf. art.194 cod procedura civila Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art. 194 cod proc civ, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii. acestea trebuie verificate in procedura ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu inscrisuri myhaela2014 myhaela2014 am primit acasa o instintare ca trebui sa depun dovezile ,idea este ca aceste dovezi se afla la spitalul judetean si la doctora de familie,la care eu nu am ... (vezi toată discuția)