avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea cererii introductive de instanþã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea cererii introductive de instanþã

Va rog frumos sa-mi spuneti, regularizarea cererii de chemare in judecata este acelasi lucru cu "Cerere de modificfare a cererii introductive in instanta"? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:01, 9 Iunie 2013
Problema e ca actele depuse la dosar ca fiind copii xerox, nu sunt semnate de mine conform cu originalul si nici nu pot sa ajung in Bucuresti, toate fiind trimise prin posta; de aceea cred ca e necesar sa mai fac copii xerox inca o data, semnate de mine conform cu originalul; nu vad alta solutie, altfel s-ar putea sa nu le mai ia in considerare pe cele existente deja la dosar. Multumesc pentru raspuns.
Pe sit-ul judecatoriei la dosare scrie simplu- pentru regularizarea cererii de chemare in judecata. Iar eu am gasit un model de cerere de acest fel pe internet pe "legeaz.net" in care erau 3 motive pt care trebuia refacuta cererea: sa completez motivarea, sa modific obiectul actiunii, sa modific cauza actiunii, iar eu am ales sa completez motivarea, deoarece nu trecusem date de identificare a contestatoarei si a intimatei, facusem cererea simpla fara a intra in detalii privind motivarea, temeiul de drept, probe, documente anexate. Sper ca am ales corect din cele 3 posibilitati. Inca nu am trimis nimic prin posta, mai am ceva de rezolvat, dar in principiu vreau sa ma asigur ca procedez corect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
elenisa, utilizator
elenisa a scris:
Pe sit-ul judecatoriei la dosare scrie simplu- pentru regularizarea cererii de chemare in judecata.

Aţi scris "dosare". Presupun că această menţiune este trecută în dreptul dosarului dvs., caz în care trebuia să folosiţi singularul, nu pluralul. Dacă presupunerea mea este corectă, vă aflaţi în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată. Modificarea cererii înseamnă altceva, indiferent de ceea ce puteţi citi pe internet.

1. Despre procedura de regularizare a cererii, pe scurt:

O cerere de chemare în judecată trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 194-197 Cod procedură civilă, respectiv trebuie să aibă cuprinsul prevăzut la art. 194 Cod procedură civilă, să fie întocmită în numărul de exemplare prevăzut la art. 195 Cod procedură civilă ş.a.m.d.

Instanţa, primind o cerere de chemare în judecată, o verifică şi, atunci când constată că nu îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197 Cod procedură civilă, pune în vedere reclamantului ca, într-un termen de 10 zile de la primirea comunicării, să facă modificările sau completările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii. Singura dvs. obligaţie acum, în această etapă procesuală, este să transmiteţi instanţei toate datele solicitate de aceasta în termen de 10 zile de la primirea adresei. Nu este necesar să daţi un titlu răspunsului pe care îl veţi trimite instanţei, ba chiar este contraindicat pentru că poate genera confuzii.

2. Dacă doriţi să faceţi şi alte menţiuni, iar din ceea ce scrieţi rezultă că doriţi, înseamnă că vă modificaţi cererea de chemare în judecată. Eu vă sfătuiesc, ca să nu vă treziţi cu cererea de chemare în judecată anulată, să întocmiţi două înscrisuri: unul prin care răspundeţi instanţei la ceea ce v-a pus în vedere, iar celălalt prin care vă modificaţi cererea de chemare în judecată şi pe care îl veţi intitula "cerere modificatoare...".

Ar putea apărea probleme dacă ceea ce v-a pus în vedere instanţa se suprapune cu ceea ce doriţi să modificaţi acum, însă aceasta se rezolvă prin trimiterea celor două înscrisuri la câteva zile distanţă unul de celălalt: întâi răspunsul pe care trebuie să îl comunicaţi instanţei în zece zile, apoi cererea prin care vă modificaţi acţiunea.

3. Dacă înscrisurile trimise iniţial nu sunt semnate de dvs. pentru conformitate cu originalul, atunci înseamnă că trebuie să le conformaţi şi să le trimiteţi din nou. Nu aţi menţionat acest aspect în mesajul în care întrebaţi dacă este necesar să le trimiteţi din nou (răspunsurile utile stau tocmai în detaliile pe care le oferiţi :) ).
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea cererii neregulare cf. art.194 cod procedura civila Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art. 194 cod proc civ, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii. acestea trebuie verificate in procedura ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu inscrisuri myhaela2014 myhaela2014 am primit acasa o instintare ca trebui sa depun dovezile ,idea este ca aceste dovezi se afla la spitalul judetean si la doctora de familie,la care eu nu am ... (vezi toată discuția)