Sunt in anul 2 la facultate, am facut mai inainte o postliceala de asistenta medicala, iar acum as vrea sa depun actele ca asistenta in strainantate dar am nevoie de diploma de bacalaureat care este la aceasta facultate care inca nu am terminat-o si vreau sa o termin. Cum imi pot scoate diploma de la ei pentru a-mi rezolva treburile? Nu e de ajuns sa le las o copie legalizata? Sper sa primesc raspuns, va multumesc!
Personal, acum cativa ani m-am confruntat cu o situatie asemanatoare.
Mergeti la secretariatul universitatii.
Faceti cerere de ridicare a diplomei, in care descrieti motivul pentru care va trebuie diploam in original si spuneti ca aduceti pentru completarea dosarului o copie legalizata a diplomei.
Mergeti cu diploma la un notar public, o legalizati.
Depuneti diploma legalizata la facultate.
Sau puteti candida cu o alta copie legalizata.
Sfatul meu este sa depuneti copia legalizata si nu originlul.
Intotdeauan originalul ramane la dumneavoastra.
Facultatile cer diploma in original la dosar (in general). Daca nu depuneti originalul, trebuie sa aduceti adeverinat de la o alta universitate la care aveti depus originalul.
Pentru dosarul ade angajare nu vi se cere diploma in original ci doar o copie xerox nelegalizata.
Daca este vorba de strainatate veti avea nevoie de o copie legalizata si o traducere autorizata.
Nu inteleg, une depuneti dipolma in original? daca va angajati printr-o agentie va sfatuiesc sa le aratati originalul dar sa le dati o copie, cel mult legalizata.
Este cam riscant sa dati originalul.