avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate thewayiam85

Activitate thewayiam85

Răspuns la discuția Vanzare masina
Multumesc.La SPR pot face asta abia la 30 de zile de la instrainare.LA CNADNR am sa incerc.

ynocentta a scris:

Ca sa indepartati eventuale situatii neplacute informati oficial atat SPR cat si CNADNR ca de la data X nu mai sunteti proprietarul de fpt si de drept al vehiculului cu datele de identificare Y -anexati copie document instrainare auto

Placutele erau pe masina.cum sa le pastrez?la politie copia dupa contract tocmai asta asigura protectie impotriva lipsei rovignetei in cazuL.in cate acel om n.o inscrie pe numele sau.se adauga nota in baza de date ca am vandut masina.

Adrian Dimitriu a scris:

Contractul în 5 copii vă absolvă de plata taxelor. Totuși dacă nu ați scris înstrăinarea, nimeni nu-i poate obliga pe cumpărători să înmatriculeze mașina pe numele lor. Poate ați fost și obosit, dar neglijent sigur ați fost. Astfel că s-ar putea să vă vină amenzi. La Înmatriculări vă duceți degeabă cu exemplarul dvs., fiindcă acolo puteți doar s-o radiați. Măcar ați păstrat plăcuțele? Ceva îmi spune că nu.

I-am dat omuluicopiile de fiscal si cam atat.in rest e tb.lui sa inregistreze masina.La 30 de zile de la vanzare am sa merg la politie sa dau o copie de contract ca sa nu`mi vina amenzi de la rovigneta si ca sa fie clar ca am vandut.E tb.aluia ce face mai departe.

Adrian Dimitriu a scris:

Ce înseamnâ că ați făcut actele? Ați încheiat contractul vizat la fiscul dvs. și al cumpărătorului și ați dat talonul pe care ați scris "înstrăinat către....."? Orice alt contract e nul și samsarii știu asta.

am facut contract de vanzare cumparare si i-am trimis conform celor zise de d-na de la primaria iasi 3 copii,ca am scos masina fiscal de pe numele meu.Pe talon n-am mai scris instrainat catre.eram prea obosit.Da in rest contractul de v-c e totul facut.Am acasa original si copie.
Buna seara.Am vandut pe 7.03.2018 o masina.Am fost la Buc.ca sa o vand unor samsari,eu fiind din iasi.Ei s-au uitat la ea in parcare la un centru comercial,au examinat-o si intr-unfinal ne-am inteles la un pret.Am facut actele si cel care a semnat ,a semnat sub numele unui mos,al carei copii dupa buletin am primit-o dupa semnare.Cand l-am intb,de mos,a zis ca are procura de la mos.Am plecat acasa si a 2 a zi,dis-de-dimineata, m-au sunat amandoi si cel care a semnat si prietenul sau cerand banii inapoi,invocand faptul ca masina a avut dauna mare la stalpul de la portiera etc chestii pe care eu cand am cumparat-o,nu le-am observat in service.Evident ca le-am zis ca nu dau banii inapoi si ca nu stiam de nicio dauna de genul,doar de revopsiri de elemente,si ca ne-am asumat fiecare parte totul si sanatate.Intrebarile mele sunt:daca eu am vandut masina,e vreo problema sau ar aputea aparea vreo problema pt.mine?Au zis ca merg la politie sa ma reclame.Alta intrebare ar fi:daca mosuldin buletin(cumparatorul de drept)pt.care a semnat unul dintre tinerii samsari este mort sau este fictiv,ce se poate intampla?
Am vb.cu un samsar din oras d ela mine si cu un avocat si au zis sa stau fara griji.Da am zis sa intreb si aici.Multumesc.Daca initiaza ceva in instanta,ar tb.sa am vreo temere tinand cont ca am vandut un bun care era al meu cu acte si tot ok si care functiona ok si eu nu stiu daca respectivul are procura pt.mosul acela ori ba? De unde stiu eu ca ei n-au demontat masina sau n-au facut nu stiu ce smecherie ca si-un motor se schimba in cateva ore.Multumesc.
Daca nu platim amenzile rutiere in termen de 30 sau 90 zile,ni se suspenda permisul?Multumesc anticipat pt.raspuns.
Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile in data de azi 29.03.2014 in jud.Bacau.Am fost f.recalcitrant cu politistii de cum m`au oprit,ei fiind in masina pe care am depasit`o pe linie continua(zic ei)-discontinua zic eu-cu 68 km/h in localitate in zona unde limita e de 50.N-am semnat procesul verbal si i`am zis agentului constator du`te dracului.Ma pot astepta la proces de insulta sau ceva?Agentul constatator mai avea in masina un coleg si a oprit o alta masina din care a iesit cineva sa semneze procesul verbal ca martor.Dupa ce i`am zis du`te dracului,m`a lovit cu picioarele,mi`a trantit in ultimul hal portiera,m`a insultat zicandu`mi rapanos,cacacios,ticalos etc si a dat sa plece fara sa`mi dea macar dovada inlocuitoare de circulatie,fapt pt.care m`am dus la ei la portiera si am semnat pe dovada ca sa pot circula.Vreau sa`i actionez in judecata pt abuz in serviciu pt.ca singura mea vina e ca am depasit viteza in localitate,nicidecum n`am depasit pe linie continua cum zic ei.Ma pot astepta la probleme din partea lor/gen proces de insulta sau ceva?Insulta e infractiune si se plateste cu inchisoare sau amenda?A zis agentul ca`mi face si referat ca sa dau ex.pt.redobandire permis cel de 13 din15.Se poate asa ceva?In ce tara traim?