avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare Insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare Insulta

Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile in data de azi 29.03.2014 in jud.Bacau.Am fost f.recalcitrant cu politistii de cum m`au oprit,ei fiind in masina pe care am depasit`o pe linie continua(zic ei)-discontinua zic eu-cu 68 km/h in localitate in zona unde limita e de 50.N-am semnat procesul verbal si i`am zis agentului constator du`te dracului.Ma pot astepta la proces de insulta sau ceva?Agentul constatator mai avea in masina un coleg si a oprit o alta masina din care a iesit cineva sa semneze procesul verbal ca martor.Dupa ce i`am zis du`te dracului,m`a lovit cu picioarele,mi`a trantit in ultimul hal portiera,m`a insultat zicandu`mi rapanos,cacacios,ticalos etc si a dat sa plece fara sa`mi dea macar dovada inlocuitoare de circulatie,fapt pt.care m`am dus la ei la portiera si am semnat pe dovada ca sa pot circula.Vreau sa`i actionez in judecata pt abuz in serviciu pt.ca singura mea vina e ca am depasit viteza in localitate,nicidecum n`am depasit pe linie continua cum zic ei.Ma pot astepta la probleme din partea lor/gen proces de insulta sau ceva?Insulta e infractiune si se plateste cu inchisoare sau amenda?A zis agentul ca`mi face si referat ca sa dau ex.pt.redobandire permis cel de 13 din15.Se poate asa ceva?In ce tara traim?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
thewayiam85, utilizator
Nu este insultă, pentru că nu mai este infracțiune și, oricum, dacă ar fi fost pe vechil cod ați fi putut ușor să intrați la ultraj, cred. Acum ultrajul este pentru fapte mai grave, gen amenințare , loviri , vătămări, omor.
Pentru abuzurile pe care le reclamați ar trebui să aveți și dovezi.Evident că, dacă s-a comporat astfel domnul agent ar trebui să poată fi tras la răspundere.Dar și dvs. ar trebui pe viitor, pentru a evita asemenea urmări, să vă abțineți de la jignirea acestor agenți.Nu este nici normal, ei își fac meseria și , ca orice om, dacă este provocat, uneori reacționează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ... adisgorj adisgorj Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru depasire pe linie ''continua'' CiocanCatalin CiocanCatalin Bună seara! Am o mică problemă ca să-i spun așa, în seara asta mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca aș fi depășit pe linie continuă. S-a ... (vezi toată discuția)
Amenda+permis suspendat pt. 30 de zile raluk_2_1 raluk_2_1 Buna ziua, In speranta ca o sa ma puteti ajuta cu un raspuns, doresc sa va povestesc problema mea... Intr-o sambata seara,pe un drum in afara localitatii, am ... (vezi toată discuția)