avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ...

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie discontinua, și m-am încadrat la loc imediat de a începe linia continua.
După aproximativ un km am fost oprit, atât eu, cât și cel cu dubița, pentru a mi se aduce la cunoștință că am început depășirea dubiței pe linie discontinuă și că m-am încadrat la loc pe linia continuă...i-am explicat agentului de la rutieră că nu exista așa ceva, având și eu un martor în mașină, care în momentul în care am fost oprit m-a întrebat ce am făcut.
Colegul agentului de la rutieră a mers la cel cu dubița, l-a pus să semneze procesul verbal în alb și să scrie cu mâna lui ca a fost depășit pe linie continuă, total opus de ce mi-a zis colegul său. L-am întrebat de ce martorul semnează procesul verbal în alb și de ce i se dictează ce să scrie și mi-a răspuns că nu este treaba mea.
Între timp, l-am întrebat pe martor ce a văzut...iar el mi-a răspuns că l-am depășit pe linie dublă continuă, practic total opus de ambii agenți de la rutieră...menționez că în toată localitatea unde s-a întâmplat acest eveniment nu există linie dublă continuă.
Am refuzat să semnez procesul verbal și să-l primesc de la cei doi agenți de la circulație, proces verbal pe care l-am primit ulterior prin poștă.
Am refuzat să semnez procesul verbal și să-l iau din următoarele motive:
1. Nu au vrut să treacă în procesul verbal că martorul a semnat procesul în alb;
2. Nu au vrut să treacă în procesul verbal ce mi-a zis primul agent...că am început depășirea pe linie discontinuă.
3. Le-am cerut să-mi demonstreze video ce spun ei, dar neavând cameră pe mașină nu au putut demonstra asta.

Am primit procesul verbal prin poștă, proces verbal pe care vreau să-l contest, și am observat că au scris că am efectuat depășirea pe linie continuă, aspect pentru care m-am certat cu unul dintre agenți, deoarece era total opus de ce mi-a zis colegul său când m-a oprit, și că am făcut această depășire în zona primăriei Văleni, primărie care nu există în județul Gorj.

În același timp, am fost oprit de către un agent de la rutieră care mi-a adus la cunoștință de ce m-a oprit, dar procesul verbal a fost întocmit de colegul său care stătea în mașină și care l-a pus pe soferul de pe dubiță să semneze în alb.

Ce șanse există în cazul unui proces? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
adisgorj, utilizator

Alte discuții în legătură

Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat mai intai cu datele martorului. ce sanse am daca fac plangere contraventionala? marius_dutu marius_dutu Buna seara, In cursul de zilei de vineri, circulam dinspre Bucuresti catre Alexandria. La iesirea din comuna Bujoreni este circa 200-300 metri posibila ... (vezi toată discuția)
Stabilire loc prin specificare km fara borna justinn justinn Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea speta: Dupa ce am facut o depasire pe linie discontinua (inclusiv am terminat manevra pe linie ... (vezi toată discuția)