Buna ziua.
Va rog, daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Dupa ce am facut o depasire pe linie discontinua (inclusiv am terminat manevra pe linie discontinua, inainte sa inceapa linia continua), pe un drum national (dn2), am fost oprit de un agent de politie ce circula din sensul opus de mers si mi-a invocat fapul ca as fi depasit pe linie continua. Tin sa precizez ca nu dispunea de un aparat radar care sa fi filmat momentul depasirii (si care, probabil m-ar fi scutit acum de bataia de cap). Am fost oprit dupa cativa km de la locul presupusei contraventii si mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua.
In procesul verbal, la rubrica pentru locul faptei, a trecut dn2 km *** + 800m. Va rog sa-mi spuneti care este procedura si articolul din lege prin care pot sa atac aceasta parte, deoarece pe acel sector de drum nu exista nicio borna kilometrica si am suspiciunea ca a trecut alt loc decat sectiunea de drum, tocmai pentru a fi sigur ca acolo exista o linie continua. Pe de alta parte, voi ataca procesul verbal si voi proba cu martor faptele reale. Daca ma puteti ajuta in speta cu specificarea locului faptei si imposibilitatea agentului de a specifica alt punct de reper dar si determinarea exacta a pozitiei kilometrice/metrice, v-as fi foarte recunoscator.