avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal completat mai intai cu datele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal completat mai intai cu datele martorului. Ce sanse am daca fac plangere contraventionala?

Buna seara,

In cursul de zilei de vineri, circulam dinspre Bucuresti catre Alexandria. La iesirea din comuna Bujoreni este circa 200-300 metri posibila depasirea ,fiind linia dintre benzi intrerupta dupa care linie continua. Pe linia discontinua am intrat in depasirea unui alt autovehicul, acesta iesind din comuna a accelerat si el si prin urmare marindu-se considerabil distanta depasirii iar la revenirea pe banda de circulatie am fost surprins de linia continua pe care am fost nevoit sa o calc pentru a reveni pe sensul de mers. Din directie opusa la circa 500 metri se deplasa o masina de politie rutiera Teleorman, care ne-a oprit pe mine si pe cel care l-am depasit. Mi-a solicitat documentele iar doamnei care conducea celalalt autovehicul i-a solicitat numai Cartea de identitate. A mers la masina de politie si a completat doar datele doamnei de la cealalta masina(martor) ,dupa care a venit si a solicitat semnatura martorului . Eu fiind dat jos din masina am intrebat " doamna nu va suparati ce ati semnat?" la care doamna a dat din umeri ca nu stie ,iar agentul de circulatie a intervenit spunandu-mi " Nu aveti treaba cu doamna" "Cu mine aveti treaba" .In acest moment a indreptat clibordul catre mine si am vazut ca de fapt P.V. nu era completat decat cu datele martorului.Martorul a plecat, agentul a mers la masina de politie si a durat circa 20-25 minute completarea P.V. La solicitarea daca am mentiuni am mentionat in procesul verbal ca la inceputul depasirii aveam linie discontinua si martorul a semnat P.V. fara sa fie completat.In urma acestui incident am ramas fara permis pentru 30 zile si amenda aferenta (268 ron).
Acum as dori daca ma poate ajuta din domeniu (avocat) daca pot contesta aceasta patanie in instanta si care ar fi sansele sa fiu declarat nevinovat.

Va multumesc !
Aveti sanse cu conditia sa dovediti cu martori cele spuse.Urmeaza sa fie audiata si doamna care a semnat in calitate de martor.Ideea este daca in masina dvs mai era cineva de care sa va folositi in proces.
Nu eram in masina decat cu sotia si copii. Poate fi sotia martor?
Buna ziua,

Am obtinut in urma contestari procesului verbal solutia " Admite plangerea. Anuleaza ca nelegal, P.V si inlatura sancti. contrav. Irevocabil" In baza acestei soluti as vrea sa-i fac plangere politistului pentru abuz in serviciu.Mentionez ca pozele pe care le-a prezentat instantei nu arata decat sfarsitul depasiri. In urma mea efectuindu-se alte depasiri fara sa-i opreasca.
Catre cine as putea sa fac o reclamatie.

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ... adisgorj adisgorj Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie ... (vezi toată discuția)
Depasirea interzisa... BiguClaudiu BiguClaudiu Ma indreptam de la iasi spre vaslui iar dupa o portiune de drum cu limita de 40 Km/h urma o portiune de drum de aproximativ 2 km cu linie discontinua unde am ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)