avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate mihaith

Activitate mihaith

Azi mi-a sosit raspunsul de la ITM :
Conform declaratiior salariatilor intervievati in timpul controlului acestia desfasoară
activitate in zilele de sâmbată. Din verificările efectuate se constată ca angajatorul nu
evidenţiază in foile colective de prezentă orele prestate de salariaţi in aceste zile.
Fată de cele constatate societatea a fost sanctionată contravenţional pentru
fapta prevazută ca si contravenţie la art.260 al.1 ,lit.j din Legea 53 / 2003 republicată şi s-a
dispus masură obligatorie cu caracter permanet respectarea dispoziţiilor legale prevăzute
de art.137 din Legea 53 /2003 republicată privind acordarea zilelor de repaus săptămânal.

Va rog să-mi spuneti in ce masura ma ajuta acest raspuns intr-un proces in care as cere o suma calculata de mine pentru fiecare zi de sambata lucrata, in lipsa acordarii de zile libere.
As vrea sa stiu de asemenea daca este uzual ca raspunsul sa nu cuprinda si suma cu care a fost amendat angajatorul. Am suspiciuni in privinta corectitudinii ITM, din moment ce la un control de rutina anterior unul din inspectori s-a gasit coleg de facultate cu angajatorul si au depanat amintiri.
Multumesc.
Sunt vanzator-gestionar.
Am primit preaviz pe data de 17 iunie si azi ar fi trebuit sa primesc decizia de concediere, pe care angajatorul meu nu o considera necesara si mi-a spus ca mi-o da maine , dar cu data de azi. Mi-a spus ca de maine nu mai lucrez ca pot sa stau acasa. E ok sa faca asa?
L-am instiintat de acum 3 zile ca trebuie sa imi dea azi decizia si i-am facut si calculul sumelor pe care trebuie sa le primesc pentru CO neefectuat si zilele lucrate in iulie.
El mi-a zis ca imi da jumatate din bani pe 15 august si restul prin septembrie. E ok sa faca asa? Nu ar fi trebuit sa-mi dea azi decizia si toti banii, fiind azi zi de salariu?
In cazul in care merg la ITM si il denunt si pentru ore suplimentare platite la negru primesc si eu amenda? As avea multe de spus acolo.
Multumesc.
Răspuns la discuția Demisie si concediu
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Demisie si concediu
Multumesc, consider ca sunt si vanzator si gestionar, pentru ca la angajare doar eu am preluat toata gestiunea, si pana la plecarea mea in co doar eu am completat si semnat nir-uri si raportul de gestiune zilnica. Ca gestionar pot motiva demisia fara preaviz bazandu-ma pe incalcarea acestui art.7 ?
Răspuns la discuția Demisie si concediu
Nu mai este valabil urmatorul articol?
CAPITOLUL II
Condiţii privind angajarea gestionarilor
Art. 7. – În cazul în care gestiunea este încredinţată mai multor persoane, angajarea sau trecerea în funcţia de gestionar se face cu avizul scris al celorlalţi gestionari.
Angajarea sau trecerea unei persoane într-o funcţie din subordinea gestionarului se face cu avizul scris al acestuia.
1. Sunt angajat ca vanzator-gestionar din ianuarie 2013. La inceputul lunii decembrie seful meu a angajat un alt vanzator-gestionar, iar eu am beneficiat de 6 zile de concediu alaturi de zilele libere de sarbatori. Seful nu mi-a cerut acordul scris sau verbal si nu s-a facut niciun inventar sau o predare temporara de gestiune.
Singurul inventar facut de cand sunt gestionar a fost in septembrie si am iesit bine, insa nu am lipsit nicio ora din magazin. Acum nu mai am siguranta si nu am incredere in sef. In aceste conditii angajatorul si colegul sunt raspunzatori pentru eventuale lipsuri?
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi dau demisia fara preaviz invocand nerespectarea legislatiei in acest caz si cum ma pot apara de un eventual abuz.

2. Mai am de efectuat 15 zile CO din anul trecut. In luna ianuarie seful nu a facut o planificare a concediilor, desi i-am solicitat verbal acest lucru de mai multe ori. Eram 4 angajati. Acum suntem 2, eu si colegul „co-gestionar”.
Daca solicit 10 zile CO seful este indreptatit sa refuze cu toate ca nu a planificat concediile?

Multumesc.