avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Azal3ea

Activitate Azal3ea

Nu lucrez in sectorul privat.
Ba am dreptate . Ceea ce spuneti dvs. nu are baza legala. Ceea ce spun eu are baza legala.
[ link extern ]
Oricum , problema e ca si rezolvata .
Trebuia sa primesc raspuns in scris , asa se face cand faci o cerere .
Am facut cerere pentru concediu fara plata si mi s-a spus ca voi primi raspuns in cateva zile. Nu am primit raspuns la acea cerere , dar am fost luata in considerare ca fiind in concediu fara plata . Daca nu am primit raspuns ca mi s-a aprobat cererea de concediu fara plata cum e posibil ca apoi sa fiu instiintata ca eram in concediu fara plata?
Discuție Angajez avocat
Vreau sa dau in judecata ministerul educatiei, inspectoratul scolar de care apartin si D.I.I.C.O.Tul. Persoanele care doresc sa ma reprezinte in instanta sunt rugate sa-mi trimita un CV , o scrisoare de intentie si onorariul pe care il pretind intr-un mesaj privat.
La ce fel de fapte se incadreaza injuraturile si aruncatul cu diverse obiecte in alti oameni daca faptasii sunt minori? Precizati va rog si baza legala.
Nu stiu daca am postat in forumul care trebuie, daca nu am postat unde trebuie, cred ca subiectul poate fi mutat.
emil19 a scris:

falsul în acte, orice alterare a adevărului cu privire la forma sau conţinutul unui act, oficial sau neoficial, săvîrşită cu intenţie şi susceptibilă să producă consecinţe socialmente periculoase. F.î.a. poate fi intelectual şi material. 1. Falsul intelectual constă în atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori în omisiunea conştientă de a se insera unele date sau împrejurări, într-un înscris. 2. Falsul material este denumit şi plastografie şi constă, fie în alterarea anumitor elemente ale unui act preexistent, fie în confecţionarea integrală a unui act fictiv. Alte procedee de alterare a unui înscris pot consta, în primul rînd, în ştersături şi adăugiri, transformarea unui semn grafic, suprapunerea de noi trăsături peste cele iniţiale, haşurarea sau acoperirea cu diferite materiale a unei porţiuni a scrisului ori numai a unor semne grafice, ruperea (tăierea, arderea) unei porţiuni din act sau perforarea acestuia exact în locul unde se află semnul grafic ce urmează a fi înlăturat ş.a. Modalităţile de confecţionare integrală a unui act necorespunzător realităţii sînt dintre cele mai diverse. În practică se întilnesc chiar şi cazuri de alcătuire a piesei incriminate din fragmente a două sau mai multor acte adevărate. Dar, cel mai adesea, pentru plăsmuirea unui act nou se recurge la contrafacerea scrisului şi mai ales a semnăturii, care să aibă prin aceasta aparenţa că emană de la titular.

in cazul in care se dovedeste ca s-a savarsit o astfel de fapta, sanctionarea ei este prevazuta in capitolul 3 titlul 6 din codul penal

Multumesc pentru raspuns.
Sunt profesoara la o scoala unde nu mi se da voie sa inchei mediile si sa scriu in condica de prezenta. Cei de la inspectoratul scolar au facut front comun cu directoarea ca sa promoveze peste noapte niste elevi care nu numai ca nu invatau aproape deloc dar au avut si un comportament foarte urat la ore si nu numai. Am cerut un catalog dupa ce a incheiat mediile o comisie de la inspectorat si am observat cu stupoare ca din notele de 1 s-a facut 7 , iar din notele de 2 sau 3 s-a facut 8 ca sa ii poata promova pe toti. Notele au fost modificate fara acordul meu si fara vreo stampila sau semnatura. Pe prima pagina a catalogului scrie clar ca nu se admit modificari de note in catalog. La ce fapte se inscriu faradelegile astea?
Răspuns la discuția Caut avocat pro bono
Pacat.
Răspuns la discuția Caut avocat pro bono
cyan a scris:

Avocati pro bono ii puteti cauta accesand in meniu rubrica consultanti

www.avocatnet.ro/content/con...

cautati un avocat din zona dvs. si incercati sa il convingeti sa va reprezinte pro bono.

Multumesc.
De obicei cei care accepta sa reprezinte pro bono pe cineva au parte de vreo scutire de taxe ceva sau vreun avantaj?