avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate bob02008

Activitate bob02008

Răspuns la discuția Companie tip Holding
Pe scurt , eu doresc înființarea unui holding care sa înființeze la rândul lui alte societăți cu alți parteneri. Adică , in loc de asociere între două persoane fizice sa fie persoana fizică și holding ul meu .
N am știu că trebuie să preiau practic părți sociale de la firmele deja cu istoric financiar că sa pot înființa acesta companie tip Holding

adriandimitriu a scris:

o firma care detine o alta nu este un holding. in plus, daca nu aveti cunostinte financiare si legale, ar trebui sa va asigurati serviciile unui specialist.

Răspuns la discuția Companie tip Holding
Firmele? Poate fi doar una?

adriandimitriu a scris:

puteti infiinta, cu singura conditie sa detineti deja firmele care vor face parte din holding, inregistrate si operationale. altfel nu veti putea justifica la ONRC obiectul de activitate din CAEN 6420.

Buna ziua, vreau sa deschid un srl tip holding. Din ce am citit pe net, se vb doar de asociații unui holding, de companii și filiale. Mă interesează dacă e că persoana fizica pot sa înființez un srl de tip holding, fiind asociat unic și administrator ?
Răspuns la discuția Preaviz de 20 zile lucratoare
Deci , astfel, pentru un medical de 5 zile in perioada de preaviz, preavizul va li prelungit cu încă 5 zile

magiccom a scris:

Concediu de odihna poate fi perioada de preaviz daca ambele parti sunt de acord, concediul medical se acorda pt boala si suspenda perioada de preaviz, preavizul se reia la data incetarii CM.


Buna ziua
Am primit o decizie de la 01.noiembrie cu privire la postul pe care am fost încadrat. Astfel firma dorește să scape de mine, din alte motive. As dori să știu ce cadru legal am conform codului muncii sa pot prelungi acest la suspendare cu doar 5 zile. Daca îmi iau CO sau CM se mai prelungește cu 5 zile?
Discuție Ong vs SA
Buna seara
Mă poate ajuta cineva cu niste informație?
Vreau sa fac o baza sportivă de fotbal mai Profi
Ce va conține si o academie, niste echipe de juniori inscrise toate la echipe Elit de juniori, o echipa de seniori ce urmărim promovarea în ligi superioare de la an la an.
Noi ne ferim înființarea unui ONG tip asociația și ulterior unei societăți pe acțiuni ce o sa aibă unul dintre membri fondatori și in consiliu de administrație și acest ong.
Cu alte cuvinte , ONG ul ii creste , apoi ii preda societății pe acțiuni, unde societatea deține drepturile de joc ale jucatarile sub contract profesionist de fotbal. Astfel să poată există și activitate financiara cu drept patrimonial. Cum pot face asta cat mai bine?
Ce sfaturi îmi dați
Exista conflict de interese dacaaunt membru fondator in ONG și acționar în sa împreună cu ONG ul?
Când e mai bine sa fac mutarea aceasta, cum vede un profesionist șirul inițierii acestui proiect
Buna ziua, pai și cu activitatea acestui forum ce facem? O suspendam până strâng eu banii? Sper că ați înțeles că acele sume rău fictive că exemplu. Eu întrebăm de legalitatea acestei forme, plus că mă ajută să știu cum pornesc.
In fine, daca nu va pricepeți as aprecia sa nu mă comentați ceva ce nu face subiectul acestei întrebări, in fond nu cred că era obligativitatea dumneavoastră. Sunt sigur că sunt persoane abilitate ce pot raspunde

gi-jane2 a scris:

Scrieti-ne peste un an dupa ce strângeți suma aia de bani.
Atunci, o sa va trimitem la cineva care se va pricepe sa va răspundă, veti avea si bani sa il platiti.

Sa înțeleg că am deschis un ticket destul de complex. Chiar nu se găsește nimeni sa mi elucideze aceste nelămuriri?
Buna ziua.
Vreau sa pun bazele unei echipe de fotbal.
Vreau sa înființeze o asociație Club Sportiv eu , tatal meu și încă un prieten.
Ex: Asociația Fotbal Club "Avântul prăbușirea"
Aceasta asociație să dețină CIS de la MTS , personalitate juridică de la Tribunal.
Ulterior vreau sa strâng fonduri din sponsorizări și donati. Sa va dau un exemplu.

Pasul 1.- Sa zicem ca in decurs de 1 an as strânge fonduri în valoare de 3 000 000 euro.
Cu acești bani vreau să cumpăr un teren de 60 000 - 70 000 m2, unde sa realizez o acedemie de fotbal, sa alcătuiesc o echipa de fotbal, sa o înscriu în liga județeană
Întrebarea de la pasul 1. Poate o asociație să cumpere un teren in valoare de 200 000 - 300 000 de euro de la un proprietar persoana fizica?

Pasul 2 - după cumpărarea terenului, proiectul bazei sportive (autorizații) și realizarea acesteia , împreună cu terenurile și clădirea, și după legitimarea jucătorilor și voi fonda o echipa ce o voi înscrie în liga județeană de fotbal, alcătuirea unei staff tehnic, medical, administrativ de aventura academiei gheorghe hagi, departament scouting, etc
De aici vreau să reiasă că este un proiect pe termen lung cu personal profesional și numeros , cu departamente bine stabilite.
Sa luam ipoteza că de la 3 ani de la înființare, ajungem sa promovăm in liga 3-a, și ulterior din an in an la ligi superioare până în prima ligă.
Întrebarea mea este pentru pasul 2:
Când am promovat în liga 3-a doresc înființarea unei societăți pe acțiuni cu același nume. Fotbal club avântul prăbușirea SA
Astfel membri fondatori ai SA ului sa fiu eu cu 90%actiuni și 10% ong ul.
Retineri că în ong sunt membru fondator și președinte, iar în SA sunt membru fondator cu pachetul majoritar, ong ul cu pachet minoritar și președintele consiliului de administrație o sa fie o alta persoana angajată ce nu are treaba cu asociația sau să dețină vreo acțiune la SA.
De aici vin și cele mai multe nelămuriri ale mele.
Așa că :
Întrebare a ) Am cadrul legal sa fiu membru fondator și președinte al asociației si sa fiu reprezentantul asociației in consiliu de administrație al SA ului unde dețin în numele asociației 10% din acțiuni?
Întrebarea b) pot la nivelul ligi 3, respectiv a 2 și prima ligă sa concesionăm societății pe acțiuni drepturile jucătorilor și ale stafului sportiv, astfel drepturile de joc, contractuale împreună cu salariile se le plătească societatea comercială , astfel și vânzarea de jucători. Ex, în speță jucătorul "Vasile" este legitimat la asociația club sportiv in liga a 5, primește salariu de la asociație, la fel și în Liga a 4, iar ulterior în liga a 3 sa fie cedat SA ului iar SA ul sa i facă primul contract de sportiv profesionist, cu clauza contractuala ?
Întrebarea C. Daca se poate realiza acesta concesionare , sa zicem că in liga 1 societatea vinde jucătorul altei echipe de fotbal cu suma de 1 000 000 euro, astfel la finalul exercițiului financiar, societatea pe acțiuni dorește ca o parte din profit sa fie transformat în dividende. În speță sa spunem că acest milion de euro de pe vânzarea jucătorului se plătește impozitul pe dividende de 8% cei 920 000 euro rămași sa se împartă conform procentajul acțiunilor astfel :
828 000 euro persoanei ce deține 90%
92 000 euro asociației care de altfel deține 10%.
Chiar daca pare că este un exercițiu financiar în care eu că și membru fondator al asociației și deținător majoritar al societății pe acțiuni prin aceasta fuziune intre cele doua entități vreau sa iau cireașa de pe tort, nu asta e scopul.
Scopul societății pe acțiuni este sa managerieze la nivel mult mai global echipa de fotbal
De asemenea , să aibă o procedura de marketing destul de complexă cu parteneriate pt vânzarea de diverse articole, atât sportive cat a mai puțin sportive. Spre exemplu să facă un parteneriat cu o companie de vinuri și să vândă o anumită ediție dintr un soi de vin sub brandul echipei de fotbal
Să atragă fonduri europene pt crearea unui stadion Elit 4 UEFA , de vreo 30 000 000- 40 000 000 milioane de euro. Vedeți modelul FC Red Bull Salzburg.
Sa fie listată lăun moment dat la bursa de valori.
Cu alte cuvinte se poate face prin acesta mutare, afiliere sau lipire intre cele 2 că societatea să dețină drepturile totale ale jucătorilor? Chiar daca asociația a pompat in toți acești ani și a suporta cheltuieli cu jucătorii, că apoi sa i cedeze societății pe acțiuni unde de altfel e și ea membru fondator , din care fac si eu parte că membru fondator al ambelor entități?
Sau este necesar sa ies din asociație ?
Buna ziua!
Va contactez cu privire la informațiile despre fonduri europene. Am o societate nou înființata, de careva luni care are domeniul de activitate comerț online. As vrea sa accesez niște fonduri pentru achiziționarea unor dube de transport marfa. (Sprintere). Cone deține informații aviz la acest aspect mi-ar fi se mare ajutor orice informație. Cât pot accesa? Ce condiții trebuie sa îndeplinesc... mulțumesc!