avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate LucianMarian84

Activitate LucianMarian84

CipM a scris:

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

... m-as lupta ca in regulamentul blocului sa se introduca o astfel de prevedere.

In locul acelor nevazatori eu as aprinde lumina pe hol chiar daca nu mi-ar folosi la nimic. Ar fi o dovada de respect pentru vecinii mei sau pentru musafiri, poate chiar copii, care nu s-ar speria de mine dupa ce aprind lumina sau vazand umbre in semi-intuneric strecurandu-se pe langa ziduri.

Intotdeauna au aprins lumina pe hol cand a sunat cienva la usa. Sau va referiti ca ar trebui sa aprinda lumina pe casa scarii ? Deci pe langa ca stau la parter ar fi trebuit sa piapie pe casa scarii sa caute itnrerupatorul ? Sa inteleg ca pe langa ca sunt orbi mai sunt si nesimtiti ca apirnd lumina doar la intrare si nu se imbaltesc sa caute intrerupatoarele pe casa scarii .
Su Ar trebui sa-mi fie rusine de parintii kmei nenoriciti si fara pic de respect. (pentru ca dvs. ii cunoastepti cel mai bine).

PS: Parca o si va pe maica-mea la 70 de ani cand suna cineva la usa: aprinde lumina pe holul de la intrare, bajbbaie dupa chei deschide intr-un ffinal usa dupa care ii zice la persoana care o viziteaza : "Asteapta-ma pana caut intrerupatorul de pe casa scarii ca e lipsa de repsect daca nu fac asta ,chiar daca astepti 5 minute pana termin de pipait "

BEN46 a scris:

Cheltuielile din Asociația de proprietari care se i-au pe nr. de persoane nu tin cont de handicapul membrilor , toți membrii plătesc la fel . De ex. pe majoritatea scărilor de bloc iluminatul este pe senzor de mișcare și atunci se justifică plata cheltuielilor .

Poate că de acest drept ar fi beneficiat in altă țară .

Nu a fost si nu este nici un iluminare cu senzor. Am inteles , asta e legea si nu se fac exceptii cum nici nu s-au facut in cazul de fata. Daca esti orb platesti lumina care nu o vezi si nu o consumi. punct.
Buna ziua , parintii mei ambii nevazatori total au cotizat /cotizeaza (intre timp a mai ramas doar mama) de cand ma stiu la plata curentului de pe casa scarii la Asociatia de locatari. E bloc fara lift si stau la parter. Oamenii astia niciodata nu au apasat pe vreun intrerupator si nu s-au bucurat de lumina vreunui bec.
Eram curios daca exista vreun cadru legal prin care sa fi fost scutiti de aceasta taxa. Sunt bani putini , dar niciodata nu mi sa parut corect.
E doar un gand ce mi-a venit asa , rasfoind paginile de pe acest forum/site , intreabarea e mai mult retorica.
Răspuns la discuția Contorizare separata apa parter
Ok , asa am sa fac, multumesc pentru sfaturi si rabdare.
Poate m-am exprimat gresit ,incerc sa reformulez , eu doresc coloana separata cu apometru si contract individual. Stau la parterul unui bloc cu 4 etaje , 10 apartamente in total. I-am intrebat pe cei de deasupra mea daca ar fi de acord sa ne contorizam in sfarsit si noi la apa separat , fiecare cu conducta lui , cu apometrul lui, dar mi-au raspuns ca nu se merita investita si ca e mai bine la comun cum e acuma cu un apometru si se imparte suma la numarul de locatari.
Cred ca ar mai fi cativa locatari care s-ar contoriza la apa rece individual (fiecare cu coloana lui)
, nu stiu catit rebuie sa fie de acrod ca sa se inceapa demersurie si sa fie obligati si cei de deasupra mea de exemplu sa accepte contaotrizarea individuala la apa rece. Am vorbit cu doi instalatori si ambii mi-au spus ca ar fi bine sa se faca in tot blocul pentru ca daca-mi fac eu contract separat si-mi pun apometru individual ma costa mult mai mult.

@thran,

Nu eu sunt "personajul negativ" din bloc. Eu doresc doar sa ne contorizam (toti locatarii) separat numai ca sunt oamnei care din anumite motive , poate chiar din rautate , incapatanare nu sunt e acord. Suntem printre putinele blocuri din oras (Baia Mare) cu contoriazare la comun.

Nu se aplica un fel de "lege a majoritatii" , adica din 10 familii daca 6 vor 4 trebuie sa se supuna si ei ?

Ma indoiesc ca e vb de asta , inaite sa-si mute mobilierul pe casa scarii lipit de peretele meu platea lumea taxele la el in casa pana si-a zis probabil , de ce sa-mi mai intre oamenii in casa cand pot face asta de pe casa scarii scot doar niste mmobila si cam atat.
Nu sa consulat omul cu nimeni , suntem doar 9 fmilii in bloc.
In fine , din raspunsul de mai sus inteleg ca poate sa-si faca rafturi si pe peretei sau sa-ti scoata toata mobila si eventual si un gardulet prin care sa trec cand e "ziua de plata".
Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper sa primesc un raspuns de la dvs.
Vecinul meu de la parter este admiistratul blocului si la el se platesc taxele comunale. La etajul 4 al blocului este o camera unde dansul are cheie unde se plateau acum cativa ani taxele comunale , unde isi tinea documentele etc. De vreo 2-3 ani si-a mutat o hardughie de dulap de fier , o "bancheta" destul de lata pe acre le-a lipit de peretele meu jos la parter pe casa scarii , un birou + scaun care stau toate de vreo doi ani pe casa scarii cum intri in bloc chiar in fata apartamentului meu. Dumnealui incaseaza taxele in fiecare marti in care isi pune biroul fix in mijloc si sta incaseaza taxele , sta in povesti etc. Se face galagie va dati seama plus de multe ori cand vreau sa intru in apartament ocolesc oameni etc.
Ma gandesc in viitor ca voi avea un copil si o sa fie si mai dificil atunci,

Este conform cu legea ceea ce face dansul de atata timp ? De mult eram deranjat de asta dar nu stiam cui sa ma adresez.
Exact , vreau bransament separat , nu vreau sa mai platesc "la comun" . Eu nu vreau sa impiedic nimic , tocmai ca spre exemplu cei de deasupra mea sunt indiferenti , au spus ca ei nu vor sa-si mai faca deranj si ca nu se merita ca mai bine e la comun.
Toti locatarii avem centrale de bloc , eu vorbesc strict de apa rece.
Vreau sa dau cateva mii de lei sa ma contorizez singur din cauza indiferentei celor de deasupra iar d-voastra imi spuneti ca daca ei se trezesc intr-o zi ca vor si ei sa se racordeze separat la apa rece sunt obligat sa accept teava/tevile lor sa-mi treaca prin casa si sa-mi stric pardoseala , mobila ?

Nu inteleg de ce nu mi-ar fi luat in evidenta indexul apometrului din timp ce din cloana principala de apa s-ar trage o teava cu un apomentru la mine in apartament. Am mai auzit de cazuri in care doar un locatar sa contorizat la apa. Plus am avantajul ca stau la parter , nu intru la nimeni in casa . Intrebarea mea era , daca fac sacrificiul material si ma contorizez singur (fiindca majoritatea nu vor) pot sa-i refuz pe cei de deasupra mea cand si daca or sa doreasca vreodata sa se contorizeze si ei , refuzand trecerea tevilor lor prin apartamentul meu ?