avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoanele nevazatoare total au obligativitatea sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoanele nevazatoare total au obligativitatea sa plateasca curentul de pe casa scarii ?

Buna ziua , parintii mei ambii nevazatori total au cotizat /cotizeaza (intre timp a mai ramas doar mama) de cand ma stiu la plata curentului de pe casa scarii la Asociatia de locatari. E bloc fara lift si stau la parter. Oamenii astia niciodata nu au apasat pe vreun intrerupator si nu s-au bucurat de lumina vreunui bec.
Eram curios daca exista vreun cadru legal prin care sa fi fost scutiti de aceasta taxa. Sunt bani putini , dar niciodata nu mi sa parut corect.
E doar un gand ce mi-a venit asa , rasfoind paginile de pe acest forum/site , intreabarea e mai mult retorica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
LucianMarian84, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:55, 9 Martie 2019
Cheltuielile din Asociația de proprietari care se i-au pe nr. de persoane nu tin cont de handicapul membrilor , toți membrii plătesc la fel . De ex. pe majoritatea scărilor de bloc iluminatul este pe senzor de mișcare și atunci se justifică plata cheltuielilor .

Poate că de acest drept ar fi beneficiat in altă țară .
Dispozitiile generale care guverneaza infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari nu prevad facilitati pentru persoanele detinatoare de certificate incadrare in grad de handicap
daca ar fi o situatie din asta in blocul meu va asigur ca aceste persoane nu ar plati lumina! E o evidenta. Mai trebuie sa ai creier si bunavointa. Si asta din orice postura as avea in bloc. Ca simplu locatar m-as lupta ca in regulamentul blocului sa se introduca o astfel de prevedere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Dr.Virgil Dan Amza a scris:

... m-as lupta ca in regulamentul blocului sa se introduca o astfel de prevedere.

... care ar contravine legii.
Art 75 L196/2018:
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.

Dar puteti sa va luptati sa modificati legea. Nu-i uitati pe claustrofobicii ce nu pot folosi liftul si pe cei care nu arunca gunoiul la pubela ci il ard in alta parte (nu stiu cum se cheama boala asta, cunosc un caz).

In locul acelor nevazatori eu as aprinde lumina pe hol chiar daca nu mi-ar folosi la nimic. Ar fi o dovada de respect pentru vecinii mei sau pentru musafiri, poate chiar copii, care nu s-ar speria de mine dupa ce aprind lumina sau vazand umbre in semi-intuneric strecurandu-se pe langa ziduri.


BEN46 a scris:

Cheltuielile din Asociația de proprietari care se i-au pe nr. de persoane nu tin cont de handicapul membrilor , toți membrii plătesc la fel . De ex. pe majoritatea scărilor de bloc iluminatul este pe senzor de mișcare și atunci se justifică plata cheltuielilor .

Poate că de acest drept ar fi beneficiat in altă țară .


Nu a fost si nu este nici un iluminare cu senzor. Am inteles , asta e legea si nu se fac exceptii cum nici nu s-au facut in cazul de fata. Daca esti orb platesti lumina care nu o vezi si nu o consumi. punct.

Alte discuții în legătură

Hotarare abuziva fara vot Alex-U Alex-U De curand s-au montat senzori de miscare pentru iluminatul pe casa scarii.Hotararea s-a luat fara a fi aprobata de 2/3 din membrii Adunarii Generale.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)