avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoanele nevazatoare total au obligativitatea sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoanele nevazatoare total au obligativitatea sa plateasca curentul de pe casa scarii ?

Buna ziua , parintii mei ambii nevazatori total au cotizat /cotizeaza (intre timp a mai ramas doar mama) de cand ma stiu la plata curentului de pe casa scarii la Asociatia de locatari. E bloc fara lift si stau la parter. Oamenii astia niciodata nu au apasat pe vreun intrerupator si nu s-au bucurat de lumina vreunui bec.
Eram curios daca exista vreun cadru legal prin care sa fi fost scutiti de aceasta taxa. Sunt bani putini , dar niciodata nu mi sa parut corect.
E doar un gand ce mi-a venit asa , rasfoind paginile de pe acest forum/site , intreabarea e mai mult retorica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
LucianMarian84, utilizator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:55, 9 Martie 2019
CipM a scris:



Dr.Virgil Dan Amza a scris:

... m-as lupta ca in regulamentul blocului sa se introduca o astfel de prevedere.


In locul acelor nevazatori eu as aprinde lumina pe hol chiar daca nu mi-ar folosi la nimic. Ar fi o dovada de respect pentru vecinii mei sau pentru musafiri, poate chiar copii, care nu s-ar speria de mine dupa ce aprind lumina sau vazand umbre in semi-intuneric strecurandu-se pe langa ziduri.



Intotdeauna au aprins lumina pe hol cand a sunat cienva la usa. Sau va referiti ca ar trebui sa aprinda lumina pe casa scarii ? Deci pe langa ca stau la parter ar fi trebuit sa piapie pe casa scarii sa caute itnrerupatorul ? Sa inteleg ca pe langa ca sunt orbi mai sunt si nesimtiti ca apirnd lumina doar la intrare si nu se imbaltesc sa caute intrerupatoarele pe casa scarii .
Su Ar trebui sa-mi fie rusine de parintii kmei nenoriciti si fara pic de respect. (pentru ca dvs. ii cunoastepti cel mai bine).

PS: Parca o si va pe maica-mea la 70 de ani cand suna cineva la usa: aprinde lumina pe holul de la intrare, bajbbaie dupa chei deschide intr-un ffinal usa dupa care ii zice la persoana care o viziteaza : "Asteapta-ma pana caut intrerupatorul de pe casa scarii ca e lipsa de repsect daca nu fac asta ,chiar daca astepti 5 minute pana termin de pipait "


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
LucianMarian84, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era vorba despre lumina de pe casa scarii, ca despre aceea ati intrebat, nu despre cea din vestibul sau de deasupra usii (care oricum sunt pe contor individual). Era vorba nu despre musafirii parintilor dvs care oricum cunosc situatia, ci despre cei ai celorlalti vecini sau chiar despre vecini. Nu era vorba despre ce anume face mama dvs cand e acasa si suna cineva la usa dumneaei ci despre momentele cand circula pe casa scarii, ca doar atunci s-ar putea 'strecura pe langa ziduri' - dupa cum am scris.
In final nu era vorba despre mama dvs ci despre mine in situatia respectiva.

Poate mai pe intelesul dvs, cand as veni si as pleca de acasa, as aprinde lumina pe casa scarii ca si cum mi-ar folosi la ceva. Si nu, un nevazator nu trebuie sa bajbaie dupa intrerupator pentru ca e un obiect ce se afla in acelasi loc tot timpul si il poate gasi chiar mai lesne decat un vazator in conditii de intuneric - asa cum si eu nimeresc din prima orice intrerupator din casa sau de pe casa scarii cu abatere de max 5-10 cm (iar nevazatorii sunt mai abili la asa ceva). De unde as putea trage concluzia ca nu aveti nevazatori in familie.

E adevarat, limba romana e grea, probabil si mai grea cu parinti nevazatori. Nu-i nimic, nicicand nu e prea tarziu sa invatam.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare abuziva fara vot Alex-U Alex-U De curand s-au montat senzori de miscare pentru iluminatul pe casa scarii.Hotararea s-a luat fara a fi aprobata de 2/3 din membrii Adunarii Generale.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)