avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate mariusss1980

Activitate mariusss1980

Multumesc colegilor de forum ptr raspunsuri.

Problema mea continua, am primit decizia de imputare si am facut contestatie la ea, numai ca si raspunsul este acelasi.
Institutia invoca faptul ca am semnat un angajament cu ei ptr 2 ani in care ma angajam sa restitui integral si actualizat sumele cheltuite, daca plec prin demisie. Temeiul legal invocat ptr acest angajament a fost articolul 1166 din Codul Civil, coroborat cu art 5 alin 3 din HG 518/1995.

Eu in toate legile care fac referire la cheltuieli de scolariza am gasit ca se imputa proportional cu perioada neservita.

Am consultat 2 avocati, unul este de parere ca trebuie sa mi se impute proportional, iar altul ca nu.

Va sunt recunoscator daca m-ati ajuta cu o parere avizata.

Multumesc.
Credeti ca ei vor trimite prima decizie de imputare catre finante sau asteapta cele 30 de zile ptr contestatie?
Nu as vrea ca finantele sa imi opreasca din salariu atata timp cat nu e definitiva contestatia si mai exista cai de atac.

Multumesc mult!
Nu imi amintesc exact cuprinsul clauzei, ptr ca l-am vazut doiar cand l-am semnat acum 1 an.
Ceea ce stiu este ca eu ma angajam sa mai stau 2 ani de la finalizarea cursului, altfel daca plecam din motive imputabile mie (inclusiv demisie, ceea ce am facut) trebuie sa returnez cheltuielile efectuate cu, cursul respectiv integral si actualizat. Ptr incheierea angajamentului a fost mentionat articolul 1166 din codul civil.
Asta doar pentru cursul din strainatate, nu si ptr cursul facut intern ptr care mi-au imputat proportional cu perioada neservita, asa cum am gasit si in legea raspunderii materiale a militarilor si in legea cu privire la statutul cadrelor militare.

Buna ziua,

Am fost angajat timp de cca 3 ani in cadrul unei institutii militare, ca ofiter, si cu ceva timp inainte sa imi dau demisia am participat la un curs organizat in afara institutie, in strainatate. Costurile cursului au fost suportate in intregime de angajator. Inaintea participarii la curs am semnat un angajament prin care ma obligam sa raman inca 2 ani, altfel as fi suportat integral si actualizat, toate cheltuielile.
Dupa demisie mi-a venit acasa decizia de imputare prin care mi se aducea la cunostinta prejudiciul creat in care erau incluse integral costurile cursului respectiv si nu proportional cu perioada ramasa pana la implinirea celor doi ani asa cum este mentionat in toate legile pe care le-am regasit pe acest subiect.
Ei mi-au mai imputat un curs intern, dar la acela au calculat proportional.
In decizia de imputare, justifica imputarea cheltuielilor ptr cursul respectiv facand referire la articolul 1166 din codul civil, aprobat prin legea nr. 287/2009.
Stiu ca pot sa fac contestatie, dar tot ei o sa o rezolve si presupun cu acelasi rezultat.
As vrea sa stiu daca modul lor de calcul este legal.
Multumesc.