avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire cheltuieli de scolarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire cheltuieli de scolarizare

Buna ziua,

Am fost angajat timp de cca 3 ani in cadrul unei institutii militare, ca ofiter, si cu ceva timp inainte sa imi dau demisia am participat la un curs organizat in afara institutie, in strainatate. Costurile cursului au fost suportate in intregime de angajator. Inaintea participarii la curs am semnat un angajament prin care ma obligam sa raman inca 2 ani, altfel as fi suportat integral si actualizat, toate cheltuielile.
Dupa demisie mi-a venit acasa decizia de imputare prin care mi se aducea la cunostinta prejudiciul creat in care erau incluse integral costurile cursului respectiv si nu proportional cu perioada ramasa pana la implinirea celor doi ani asa cum este mentionat in toate legile pe care le-am regasit pe acest subiect.
Ei mi-au mai imputat un curs intern, dar la acela au calculat proportional.
In decizia de imputare, justifica imputarea cheltuielilor ptr cursul respectiv facand referire la articolul 1166 din codul civil, aprobat prin legea nr. 287/2009.
Stiu ca pot sa fac contestatie, dar tot ei o sa o rezolve si presupun cu acelasi rezultat.
As vrea sa stiu daca modul lor de calcul este legal.
Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
mariusss1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 3 Aprilie 2014
Care este cuprinsul clauzei mentionate in angajament referitoare la acest aspect ?
Nu imi amintesc exact cuprinsul clauzei, ptr ca l-am vazut doiar cand l-am semnat acum 1 an.
Ceea ce stiu este ca eu ma angajam sa mai stau 2 ani de la finalizarea cursului, altfel daca plecam din motive imputabile mie (inclusiv demisie, ceea ce am facut) trebuie sa returnez cheltuielile efectuate cu, cursul respectiv integral si actualizat. Ptr incheierea angajamentului a fost mentionat articolul 1166 din codul civil.
Asta doar pentru cursul din strainatate, nu si ptr cursul facut intern ptr care mi-au imputat proportional cu perioada neservita, asa cum am gasit si in legea raspunderii materiale a militarilor si in legea cu privire la statutul cadrelor militare.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
mariusss1980, utilizator
Depuneti contestatie la decizia de imputare , iar daca nu vi se da castig de cauza, mergeti si in instanta.

Motivati contestatia pe aceste aspecte invocate de dvs : lipsa in angajament a referintelor privind cursul intern, legea prevede plata proporționala cu perioada de timp nelucrata.
Credeti ca ei vor trimite prima decizie de imputare catre finante sau asteapta cele 30 de zile ptr contestatie?
Nu as vrea ca finantele sa imi opreasca din salariu atata timp cat nu e definitiva contestatia si mai exista cai de atac.

Multumesc mult!
Nu stiu ce au de gand , dar daca va grabiti s-o contestati atunci o trimit degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata scolarizare (curs) institutie militara mariuss1980 mariuss1980 Am fost angajat timp de cca 3 ani in cadrul unei institutii militare, ca si ofiter, si cu ceva timp inainte sa imi dau demisia am participat la un curs ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim pe perioada nedeterminata Aana1313 Aana1313 Buna ziua. In prezent am contract de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unui minister,deci sunt bugetar. As dori sa stiu,in cazul in care doresc ... (vezi toată discuția)