avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Activitate Danut_Gabriel

Activitate Danut_Gabriel

16.05.2014.
Salariatul nu sa mai prezentat la punctul de lucru sa i-si faca lichidarea!
Luni, 19.05.2014, iam trimis recomandata acasa, pt a se prezenta in termen de 3 zile de la primirea scrisorii la sediul firmei!
Altfel firma o sa ii opreasca bani pentru echipamentul de lucru!

Buna ziua, am primit o cerere de demisie in data de 19.05.2014(luni), dar cererea a fost facuta de angajat in data de 16.05.2014(vineri). Acum cum trebuie sa fac sa fie in regula! Stiu ca desfacerea unui CIM se transmite la ITM in ziua urmatoare dupa ce nu sa mai prezentat la locul de munca, sau data mentionata in cerere!
Va multumesc!
Buna seara, mama mea are cancer si dorim sa achizitionam un autovehicul pentru a ne fi mai usor sa o transportam la sedintele de tratament!
Mama mea nu detine permis de conducere!
Buna seara, as dori si eu un raspuns concret! Am tot cautat prin lege dar nu prea am obtinut un raspuns sigur.
Mama mea are certificat de handicap accentuat, si conform legii 9/2012 art. 3 este scutita de mai multe taxe, una din ele fiind si taxa auto.
Intrebarea mea vine acum ca in ce conditii se poate inmatricula o masina pe numele ei si daca chiar se poate face asa ceva!
Mama nu detine permis de conducere dar conform Legii nr 9/2012 art. 3 litera "b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; ". ar avea posibilitatea sa inmatriculeze un autovehicul scutit de taxa.
Discuție Desfacere CIM
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Avem un angajat, care nu s-a mai prezentat la punctul de lucru de pe data de 17.03.2014, noi am luat la cunostinta in data de 17.03.2014, am trecut la instiintarea respectivului angajat prin trimiterea unei recomandate postale ca in termen de 3 zile sa se prezinte la locul de munca! Raspunsul recomandatei a ajuns la noi pe data de
01.04.2013, tot in aceeasi zi respectivul angajat a trimis cererea de demisie prin fiul sau, in care specifica ca vrea sa inceteze CIM cu data de 17.03.2014! Acum cum pot proceda la incetarea CIM si cu ce articol?