avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Persoane cu handicap - inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Persoane cu handicap - inmatriculare masina

Buna seara, as dori si eu un raspuns concret! Am tot cautat prin lege dar nu prea am obtinut un raspuns sigur.
Mama mea are certificat de handicap accentuat, si conform legii 9/2012 art. 3 este scutita de mai multe taxe, una din ele fiind si taxa auto.
Intrebarea mea vine acum ca in ce conditii se poate inmatricula o masina pe numele ei si daca chiar se poate face asa ceva!
Mama nu detine permis de conducere dar conform Legii nr 9/2012 art. 3 litera "b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; ". ar avea posibilitatea sa inmatriculeze un autovehicul scutit de taxa.
Cel mai recent răspuns: Danut_Gabriel , utilizator 20:26, 5 Mai 2014
Raspunsul la intrebarea dv este conditionat de mai multi factori
Concret care este dizabilitatea de care sufera mama dv?
Una dintre conditiile pentu ca un bun mobil sa poata fi inmatriculat pe numele unei persoane detinatoare de certificat/decizie de incadrare grad de handicap este ca auto sa detina adaptare speciala conform prescriptiei medicului specialist
Alta cerinta consta in acordul RAR
Buna seara, mama mea are cancer si dorim sa achizitionam un autovehicul pentru a ne fi mai usor sa o transportam la sedintele de tratament!
Mama mea nu detine permis de conducere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto mikipitesti mikipitesti Buna ziua Mama mea -handicap locomotor grad 2- a acizitionat o masina second hand pentru a fi transportata. Dansa nu detine permis auto. Cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara taxa pentru persoane cu handicap corsi corsi am o fetita cu handicap accentuat si vreau sa inmatriculez o masina pe numele ei fara taxa. Handicapul ei nu necesita nici un fel de modificare adusa masinii ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)