@tarkan !!! Imi pare rau, ati spus mai sus (6 aprilie) ca
Pasaportul nu este valabil, decat cel diplomatic.
ceea ce nu este adevarat. ...de asta am afirmat ca ati citit printre randuri.
LEGEA spune ca Pasaportul este valabil. Pasaportul diplomatic este alta forma de identificare, dar sunt cazuri mai rar intalnite. Discutia este despre persoane normale, cetateni romani din UE care au pasapoarte simple ...sa le zic asa.
Asa cum am punctat mai sus Legea spune ca
documentul naţional de identitate pentru cetăţenii Uniunii Europene (ex: cartea de identitate) sau paşaportul
. Oameni buni nu faceti o confuzie intre Pasaport si Pasaport Diplomatic. Orice colet se poate ridica cu
pasaportul pentru ca suntem cetateni europeni.
Si ca o completare la ceea ce ati spus in data de 6 aprilie, ca sa nu inducem si alti interesati in eroare:
inchipuiti-va doar ca in Sibiu ar mai exista cel putin o persoana purtand acelasi nume. Ce s-ar intampla daca i s-ar preda coletul?
. Legea spune clar ca daca persoana poate fi identificata, poate ridica coletul/scrisoarea cu:
BI sau Pasaport, sau Permis de Conducere., nu trebuie sa ai CI sau mutatie/flotant la adresa respectiva, nu trebuie sa locuiesti in acel oras, sau in acea tara din UE. Identificarea se poate face cu elemente suplimentare care insotesc coletul;numar de telefon, adresa de email, etc.
De obicei la comenzile online, pe langa nume si adresa, este ceruta si o adresa de email si numar de telefon de contact. Aceste elemente vin impreuna cu pachetul la rubrica destinatar. Nu va lasati pacaliti si intimidati de personalul de la posta, pentru ca o sa primiti tot felul de raspunsuri care nu sunt in conformitate cu legea romana si europeana.
Va recomand sa faceti plangere la Protectia Consumatorului (ANPC) si la forul suprem al Postei Romane.