avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ridicare colet vama din alta localitate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ridicare colet vama din alta localitate

Ce lege specifica, ca poti ridica un colet din vama doar daca ai CI / viza de flotant din orasul respectiv?
Cu CI de Bucuresti nu mi-au dat un colet din Sibiu. Avizul era pe numele meu, la o adresa din Sibiu la care stau cand vin in Romania. CI are o adresa de Bucuresti. Se pot ridica aceste colete cu pasaportul? In ce conditii. Daca puteti sa-mi dati un articol de lege.
Cel mai recent răspuns: Catrinela , utilizator 18:19, 10 Aprilie 2014
Regulamentele interne ale institutiei respective prevad acest fapt. Pasaportul nu este valabil, decat cel diplomatic.
İnchipuiti-va doar ca in Sibiu ar mai exista cel putin o persoana purtand acelasi nume. Ce s-ar intampla daca i s-ar preda coletul?
Aveti acest link la indemana privind actele de legitimare valabile la ridicarea trimiterilor postale.

[ link extern ]

İar aici aveti toate legile privitoare la serviciile postale:

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
tarkan, utilizator
Se pare ca ati citit printre randuri documentul mentionat mai sus. Este valabil si pasaportul diplomatic dar la punctul i) se specifica ca sunt valabile
''documentul naţional de identitate pentru cetăţenii Uniunii Europene (ex: cartea de identitate) sau paşaportul.''


Nu scrie nicaieri in aceste legi/documente, ca adresa de pe colet trebuie sa fie identica cu cea din CI/Permis de Conducere/Pasaport. Singura conditie este sa ai un act de identitate valabil.

Iar in ''Condiţii generale privind furnizarea serviciilor poştale din 2013'' art 2.10 punctul g) se specifica clar ca :
''în cazul în care trimiterea poştală se livrează la o altă adresă decât cea reprezentând domiciliul stabil al destinatarului (în special, în situaţia în care destinatarul are în proprietate mai multe imobile / reşedinţe, iar livrarea se face la o altă adresă decât cea a domiciliului stabil), se înscrie numele şi prenumele destinatarului şi adresa poştală unde se doreşte livrarea trimiterii poştale. La predarea trimiterii poştale, destinatarul completează un formular care conţine datele de legitimare din actul de identitate şi domiciliul stabil.


Concluzia este ca cei de la posta vamala din Sibiu au comis un abuz, trebuiau sa-mi predea pachetul pe baza CI/Pasaport, mai ales ca pe pachet era si numarul meu de telefon, deci identificarea era usoara si nu exista nicio confuzie. Si acest caz nu este singular, s-a intamplat si cu un prieten la oficiul vamal din orasul Alba Iulia. ...si probabil ca se intampla in mai toate orasele din Romania, ceea ce este foarte grav.
Stimata doamna, nu am citit printre randuri. Chiar v-am spus ca este valabil pasaportul diplomatic.
Referitor la identificarea persoanei (in cazul de fata numita Destinatar), este nevoie de nume si prenume, precum si adresa exacta (domiciliu sau resedinta) inscrise in actul de identitate.
Pentru ce? Pentru urmatorul fapt:
De exemplu, exista numeroase persoane cu acelasi nume. Elementul de identificare este si adresa inscrisa in Cİ. Ce s-ar fi intamplat daca altcineva purtand acelasi nume ar fi ridicat coletul dumneavoastra? V-ati fi suparat foarte tare.
İn alta ordine de idei, ati putea folosi cu succes serviciul de post restant pus la dispozitie pentru asemenea cazuri si nu ati mai avea probleme.
Observ ca ati scos din context ceea ce va convine, fara sa cititi si art. 7 pct. c.
@tarkan !!! Imi pare rau, ati spus mai sus (6 aprilie) ca
Pasaportul nu este valabil, decat cel diplomatic.
ceea ce nu este adevarat. ...de asta am afirmat ca ati citit printre randuri. LEGEA spune ca Pasaportul este valabil. Pasaportul diplomatic este alta forma de identificare, dar sunt cazuri mai rar intalnite. Discutia este despre persoane normale, cetateni romani din UE care au pasapoarte simple ...sa le zic asa.

Asa cum am punctat mai sus Legea spune ca
documentul naţional de identitate pentru cetăţenii Uniunii Europene (ex: cartea de identitate) sau paşaportul
. Oameni buni nu faceti o confuzie intre Pasaport si Pasaport Diplomatic. Orice colet se poate ridica cu pasaportul pentru ca suntem cetateni europeni.

Si ca o completare la ceea ce ati spus in data de 6 aprilie, ca sa nu inducem si alti interesati in eroare:
inchipuiti-va doar ca in Sibiu ar mai exista cel putin o persoana purtand acelasi nume. Ce s-ar intampla daca i s-ar preda coletul?
. Legea spune clar ca daca persoana poate fi identificata, poate ridica coletul/scrisoarea cu: BI sau Pasaport, sau Permis de Conducere., nu trebuie sa ai CI sau mutatie/flotant la adresa respectiva, nu trebuie sa locuiesti in acel oras, sau in acea tara din UE. Identificarea se poate face cu elemente suplimentare care insotesc coletul;numar de telefon, adresa de email, etc.

De obicei la comenzile online, pe langa nume si adresa, este ceruta si o adresa de email si numar de telefon de contact. Aceste elemente vin impreuna cu pachetul la rubrica destinatar. Nu va lasati pacaliti si intimidati de personalul de la posta, pentru ca o sa primiti tot felul de raspunsuri care nu sunt in conformitate cu legea romana si europeana.

Va recomand sa faceti plangere la Protectia Consumatorului (ANPC) si la forul suprem al Postei Romane.



Stimata doamna, nu stiu de ce va certati cu mine, mai ales ca nu ati citit ce cuprinde si acel articol referitor la instructiunile postale.

Precum am zis, ati scos din context exact ceea ce v-a convenit, numai ca sa denaturati adevarul.
Decat sa mergeti la un oficiu postal si sa solicitati sa va arate acele instrucituni postale, este mai usor sa va certati pe internet.
Recititi totul si veti vedea ca un colet postal este o trimitere cu valoare declarata si in ce conditii puteti ridica o trimitere postala doar cu pasaportul.
Referitor la cazul personal al dumneavoastra (refuzul operatorului postal de a vi se inmana coletul extern cu valoare), dumneavoastra neavand inscrisa adresa din Sibiu pe orice act de identificare ca fiind domiciliu sau resedinta:
- precum v-am zis, exista persoane care au acelasi nume.
- exemplific sa intelegeti: Noi avem acelasi nume si prenume. Eu am domicilul in Sibiu (inscris si in Cİ), dumneavoastra doar in Bucuresti. Eu am primit un colet extern. Veniti dumneavoastra si il ridicati in numele meu, doar spunand ca nu este nevoie si de adresa din Sibiu. Acum spuneti, este normal sa vi se predea dumneavoastra acel colet doar ca va numiti la fel ca mine? Coletul postal este o trimitere inregistrata, este o valoare care trebuie asigurata si predata destinatarului sau expeditorului, dupa caz.
Ori prin destinatar, se intelege: Nume si prenume, domiciliu sau resedinta (cum este scris pe buletinul de expeditie sa fie inscris si pe ambalaj, precum si sa corespunda cu actul de identitate al destinatarului).
Numerele de telefon sunt pentru vechiul serviciu de avizare telefonica, acum nu pentru identificarea persoanei, precum si e-mailul. NU POTİ identifica o persoana pe baza numarului de telefon sau al e-mailului.

Mergeti sa solicitati sa vi se arate in instructiunile postale tot ce va deranjeaza.

Precum v-am zis, exista posibilitatea sa primiti trimiteri postale la post-restant, fara sa ajungeti la discutii inutile.

Folositi pe viitor serviciul POST-RESTANT si veti observa ca nu veti avea probleme.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
tarkan, utilizator

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Legea si posta Samio Samio Buna ziua. Exista vreo lege care sustine ca daca primesti un pachet din strainatate cei de la posta au permisiunea de a desface pachetul ca sa vada ce contine? (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa elenish elenish Eu si sotul meu figuram pe un contract de credit, sotul titular , iar eu codebitor. Avand in vedere ca eu si sotul meu suntem din aceeasi familie si suntem o ... (vezi toată discuția)