avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitate procesuala activa

Eu si sotul meu figuram pe un contract de credit, sotul titular , iar eu codebitor. Avand in vedere ca eu si sotul meu suntem din aceeasi familie si suntem o familie, eu pot fi considerata intr-un proces de contestatie la executare ca avand "calitate procesuala pasiva"?. Fac parte din familia afectata si am interes direct ca si contestator. Banca cere respingerea cererii de contestatie facuta de mine ca debitor in intampinarea facuta de banca catre judecatorie. Pot fi considerata ca avand calitate procesuala activa chiar daca nu sunt titular, dar sunt codebitor in acelasi contract?
Desi nu mi-a raspuns nimeni la intrebare, as vrea sa mai pun o intrebare: La o somatie trimisa de un executor prin posta cu confirmare de primire, cum trebuie completat avizul postal destinat debitorului? Trebuie mentionate datele de identificare ale expeditorului (nume, prenume, adresa expeditorului si precizarea obiectului trimis: colet, plic postal) sau poate fi trimis numai cu adresa destinatarului fara alte precizari? Si daca destinatarul primeste avizul postal fara nici un fel de date scrise pe el, este obligat prin lege sa ridice orice de la posta si de la oricine, avand in vedere ca numele expeditorului nu exista si nici referire la obiectul trimis? Multumesc anticipat si astept raspunsuri atat la prima intrebare cat si la a doua intrebare.
Daca la somatia de plata debitorul nu semneaza de primire din diverse motive, executorul trebuie sa publice somatia de plata intr-un ziar de larga circulatie sau in monitorul oficial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)
Corespondenta trimisă eronat ContSters428907 ContSters428907 Bună ziua! Proprietarul unui imobil achizitionat în urmă cu un an continuă să primească trimiteri poştale pe numele fostului proprietar. Deşi a fost ... (vezi toată discuția)
Demersuri - posta romana victoria75 victoria75 Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea. Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul ... (vezi toată discuția)