avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... demersuri - Posta Romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

demersuri - Posta Romana

Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea.
Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul acasa).Acest colet a fost depus de expeditor in data de 18.02.2010.De atunci umblu pe la toate oficiile postale sa vad de ce nu a ajuns.De la oficiul 83 mi se spune ca acest colet a ajuns la ei in data de 19.02.2010,a venit un curier dar acestuia cineva i-a spus ca nu mai locuiesc la acea adresa si ca m-am mutat.Coletul a fost returat in data de 23.02.2010 dar nici pana in acest moment nu a ajuns la expeditor inapoi.
Problemele sunt urmatoarele:
1. curierul avea obligatia sa ma avizeze (sa-mi lase aviz in cutia postala) daca nu gasea pe nimeni acasa.Lucru pe care nu l-a facut.
2. eu locuiesc la acea adresa si locuiesc singura,deci nu avea cine sa-i spuna ca m-am mutat
3. conform procedurii dupa doua zile trebuiau sa ma reavizeze ceea ce nu s-a intamplat
4. coletul in cazul in care nu m-a gasit acasa trebuia depus de la oficiul 83 la oficiul 55 de care apartin, acestia din urma aveau obligatia sa-l tina 10 zile dupa care sa-l retureze.Coletul insa nu a mai ajuns la oficiul 55 si mi se spune ca a fost returat de oficiul 83 la data de 23.02 deci dupa 5 zile si nu 10 cum ar fi fost normal.
5. desi a fost returat nu a ajuns in orasul expeditorului confirmat de oficiul postal.
Intrebarea mea este ce pot face? Intentionez sa dau in judecata posta si va intreb impotriva carui oficiu postal trebuie sa ma indrept? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a face acest lucru (notificari,reclamatii .....etc)
Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: victoria75 , utilizator 11:54, 4 Martie 2010
1. Nu trebuie sa va indereptati impotriva oficiului postal, ci impotriva entitatii juridice "Posta Romana".
2. Este discutabil daca actiunea in instanta trebuie sa o formulati dvs. ca destinatar, sau expeditorul, sau ambii.
3. Nu cred sa existe etape prealabile pe care sa trebuiasca sa le urmati anterior actionarii in judecata (dar trebuie consultate reglementarile specifice)
4. Desi frecvent nemultumit de functionarii "de ghiseu" ai Postei, am obtinut rezultate multumitoare (poate si fiindca nu am cerut niciodata bani, ci numai executarea serviciului si sanctionarea vinovatilor) de fiecare data cand am forumlat reclamatii interne (direct de pe intrenet, pe site-ul Postei).
5. Cred ca si o plangere la OPC poate fi de folos.
Cred ca ar fi bine sa sesizati OPC si presa cu privire la neregulile din activitatea Postei Romane.
Pe de alta parte,daca nu primiti satisfactie dupa aceste demersuri,puteti formula actiune in pretentii ,conf.art.998-1000 c.civ/impotriva Postei Romane,iar expeditorul coletului sa formuleze cerere de interventie
Nici eu nu vreau bani,vreau doar sa-mi aduca coletul la destinatar si daca ajunge totusi inapoi la expeditor dupa atatea interventii la oficiul postal sa nu fie obligat expeditorul (mama mea) sa plateasca si returarea si penalitati si inca o data sa-l trimita la mine.Este vorba da un colet in jur de 14Kg care a costat ceva prin serviciul factaj.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furat colet posta romana wildkatt wildkatt Buna ziua! Trebuia sa primesc un colet din Anglia. Am primit avizul pe 25 mai 2019 (doamna de la posta tot spunea ca e 15, ca e 1 acela, nu 2 - daca are ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)
Continut colet schimbat- cargus nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! Am trimis la Iasi un colet cu un generator in valoare de 4000 lei cu plata ramburs. Deoarece acum doua luni am trimis tot la Iasi un pachet care mi ... (vezi toată discuția)