A fost proiectat ca spatiu comercial, dar i s-a schimbat profilul de activitate: din cizmarie in local, si din local in salon de cosmetica. Si tot din acest forum am aflat ca in asemenea situatii e nevoie de acordul locatarilor si al sociatiei de proprietari.
As dori sa stiu ce lege stipuleaza necesitatea acordului locatarilor pentru deschiderea unui local cu destinatie comerciala la parterul blocului. Concret: la parterul blocului meu s-a deschis un salon de cosmetica, dupa ce anterior fusese un bar, iar inaintea acestuia o cizmarie. Mi s-a spus ca nu este nevoie de acordul locatarilor, nici al asociatiei de proprietari, deoarece spatiile comerciale stradale nu au nevoie de asa ceva. Din ce am inteles eu nu este adevarat, dar as dori sa aflu legea exacta care stipuleaza ca trebuie cerut acordul asociatiei de proprietari si al locatarilor de deasupra (al meu, in cazul de fata). La fel, alauri, un spatiu stradal a fost transformat in magazin fara sa mi se ceara acordul, desi se afla sub dormitor. Presedinta asociatiei de proprietari imi tot spune sa iia duc legea care sustine afirmatia mea. V-as fi recunoscator daca mi-ati indica-o. Va multumesc.
As dori sa stiu daca, in cazul in care, dupa decesul mamei, o locuinta se imparte intre tata si fiu, in proportie de 50-50%, unul dintre mostenitori isi poate lasa prin testament jumatatea sa altei persoane decat celalalt mostenitor legitim si in caz ca da, daca testamentul poate fi atacat si cu ce sanse de succes de respectivul mostenitor privat de masa sa succesorala.
Va multumesc.
Am auzit ca in cazul unei vanzari-cumparari fictive a unui apartament, adica fara a se plati in realitate pretul respectivului apartament, vanzarea poate fi contestata de catre mostenitorul existent. As dori sa stiu daca este adevarat.
Va multumesc.
As avea urmatoarea intrebare: in cazul existentei a 2 coproprietari (tata-fiu), in urma succesiunii facute dupa decesul sotiei/mamei, unul din ei sa poata dona sau lasa prin testament partea sa unei terte persoane ? Daca da, actul poate fi contestat de mostenitorul legal unic ?
Va multumesc.