Am o masina adusa din Germania, care nu a fost niciodata inmatriculata in Romania.
Am vreo sansa daca procedez exact ca in punctele de mai jos?
1) Merg la serviciul de inmatriculari, acestia refuza inscrierea pe Romania, pentru ca vor chitanta de la Trezorerie, prin care dovedesc ca am platit taxa.
2) Merg la Judecatorie si dau Institutia Prefectului in judecata, pe motiv ca nu vor sa imi inscrie masina fara a achita acea taxa.
3) Cu dovada (certificatul) precum ca eu i-am actionat in judecata, merg la Serviciul de Inmatriculari, iar aici cer din nou sa mi se inscrie masina. Le pun pe masa dovada ca i-am dat in judecata.
Intrebare de multe puncte (nu amenda): exista posibilitatea pe care am enuntat-o la punctul nr. 3), de a-i obliga sa-mi inscrie masina pe durata procesului? Iar in eventualitatea in care pierd procesul, sa achit taxa sau daca am castig de cauza sa nu mai achit nicio taxa si sa pot circula liber ca pasarea cerului?
Pentru ca eu sa ii dau in judecata, trebuie sa am refuzul lor in scris, precum ca nu vor sa imi inscrie masina. Cum cer acest lucru de asa maniera incat sa nu ma trimita la plimbare? Ma gandesc ca nu vor dori sa imi dea in scris acest refuz. Fara acea dovada precum ca nu vor sa o inscrie, cum pot sa ii actionez in instanta?