avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contestare Taxa de Timbru - Obligare Inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contestare Taxa de Timbru - Obligare Inmatriculare

Va salut

Am o masina adusa din Germania, care nu a fost niciodata inmatriculata in Romania.

Am vreo sansa daca procedez exact ca in punctele de mai jos?

1) Merg la serviciul de inmatriculari, acestia refuza inscrierea pe Romania, pentru ca vor chitanta de la Trezorerie, prin care dovedesc ca am platit taxa.
2) Merg la Judecatorie si dau Institutia Prefectului in judecata, pe motiv ca nu vor sa imi inscrie masina fara a achita acea taxa.
3) Cu dovada (certificatul) precum ca eu i-am actionat in judecata, merg la Serviciul de Inmatriculari, iar aici cer din nou sa mi se inscrie masina. Le pun pe masa dovada ca i-am dat in judecata.

Intrebare de multe puncte (nu amenda): exista posibilitatea pe care am enuntat-o la punctul nr. 3), de a-i obliga sa-mi inscrie masina pe durata procesului? Iar in eventualitatea in care pierd procesul, sa achit taxa sau daca am castig de cauza sa nu mai achit nicio taxa si sa pot circula liber ca pasarea cerului?

Pentru ca eu sa ii dau in judecata, trebuie sa am refuzul lor in scris, precum ca nu vor sa imi inscrie masina. Cum cer acest lucru de asa maniera incat sa nu ma trimita la plimbare? Ma gandesc ca nu vor dori sa imi dea in scris acest refuz. Fara acea dovada precum ca nu vor sa o inscrie, cum pot sa ii actionez in instanta?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
viorel87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 23:27, 5 Aprilie 2014
Buna seara,
1) Faceti o cerere in care cereti aprobarea inscrierii autoturismului FARA achitare TAXA de MEDIU (ce inlocuieste TAXA AUTO). Va trebui sa primiti un raspuns in maxim 30 zile.
Cereti un raspuns in REGIM de URGENTA, astfel ca s-ar putea sa primiti raspuns in scris repede cu precizarea pe care v-au mentionat-o oral.
2) Cu acel raspuns negativ mergeti la instanta cerand ca prin hotararea ce se va da sa se faca inmatricularea FARA CONDITIONARI ABUZIVE.
Intre timp cereti instantei sa se pronunte si referitor la pasii pe care ar trebui sa-i urmati conform legislatiei in vigoare, pentru a nu mai intampina probleme legat de inmatricularea masinii in cauza.
3) Incercati cu un CERTIFICAT eliberat de instanta sa faceti inmatricularea imediat dupa initierea actiunii.
Daca primiti refuz aveti 2 optiuni :
a) Prima optiune o puteti aplica imediat => platiti TAXA de MEDIU si faceti inscrierea.
b) A doua optiune => asteptati hotararea instantei fata de care procedati ca atare, in cadru legal, daca aveti castig de cauza, iar in caz ca pierdeti ajungeti la varianta anterioara.
Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea in instanta a taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) N. Robert N. Robert Buna ziua, Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare masina andr33amihaela andr33amihaela buna, vin si eu cu o nelamurire.. anul trecut in august am cumparat o masina din Italia pe care nu am inmatriculat-o din cauza faptului ca valoarea taxei de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)