Carturarul a scris:
Avand in vedere ca vi se cere sa va platiti consumul real tot ce puteti pretinde este sa platiti in rate daca suma este mare.
Sa stiti ca nu sunteti singurul in aceasta situatie, dar este prima oara cand aud ca cineva nu vrea sa plateasca diferenta pana la consumul real.
Nu cred ca aveti vreo sansa de castig in justitie. Conform contractului trebuie sa platiti ce ati consumat si exact asta vi se va cere.
V-ati pus problema ce se intampla cand gresiti dumneavoastra la serviciu?
Ganditi-va cum ar fi sa se puna problema la fel: cine greseste, plateste!
Sii mai este ceva: nu se poate vorbi de prescriptie; furnizorul restituie banii incasati fara drept de la vecinul dumneavoastra si va cere dumneavoastra sa platiti ce ati consumat.
Daca vreti sa se aplice prescriptia ar trebui sa dovediti ca ati consumat curentul atunci si nu acum cand va vine factura de regularizare.
Nu inteleg optica dvs....cand eu am gresit... eu am platit...
Iar referitor la contract, trebuie sa platesc ceea ce consum dar tot conform contractului furinzorul are obligatia de a verifica aparatele de masura la termenele stabilite in legislatie, ceea ce nu s-a intamplat, pt ca daca se intampla se observa greseala facuta.
Totusi, intreb inca o data, pentru greseala lor cine raspunde (plateste)? Pentru ca situatia asta pana la urma urmei nu am creat-o eu, adica nu eu am montat gresit firele in contoare....