avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate crs55

Activitate crs55

Nici cand se transforma (schimba) materialul (elementul) din ehipamentul existent apartinand imobilului respectiv?
Multumesc pentru raspuns.
Nu e modernizare, dar proiectul e pe reabilitare instalatii sanitare in care vor sa desfiinteze toate tevile de metal si sa adauge tevi de plasitc ppr in tot blocul, art. 51 zice ceva de adaugarea de elemente noi, tot nu se aplica?
Multumesc

Buna ziua
In cazul in care se doreste in cadrul asoc de prop. sa se modernizeze partile comune din bloc, de exemplu sa se inlocuiasca coloanele verticale de apa, care articol se aplica pentru ca hotararea asoc de prop sa fie valabila si legala, art 48 alin 3,4,5 sau art. 51 din legea 196/2018?
Multumesc
Multumesc pt opiniile dvs.

O zi buna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DinuX a scris:

Nu fac nicio eroare de judecata, sunteti in necunostinta de cauza... Energia electrica, gazele naturale, apa sunt categorii speciale si sunt tratate distinct in Codul Fiscal din punct de vedere al facturarii care se face dupa consum, nu inainte.
Si da, ati recunoscut starea de fapt, facturile vor fi corectate in concordanta cu starea de fapt pe care ati recunoscut-o... Veti putea doar contesta diferentele mai vechi de 3 ani care s-au prescris, pentru cele mai recente n-aveti nicio sansa de castig, nici in negocierea directa, nici in instanta. Parerea mea este s-o dati la pace cu ei, veti obtine ceva facilitati (de exemplu o esalonare la plata). N-o sa ziceti ca daca stiati c-ati consumat atata v-ati fi uitat mai putin la televizor sau ati fi scos frigiderul din priza... Pe de alta parte eu inclin sa cred ca v-ati dat seama de ceva vreme (poate de la inceput!!!) ca este o eroare de inregistrare la contor, poate n-ati stiut cauza, dar stiati ca sunteti facturat mai putin.
Vecinul poate ar avea ceva sanse cu recuperarea intregii sume de la furnizor, chiar daca teoretic s-au prescris cele mai vechi de 3 ani, vina apartine furnizorului.


In fine...avem pareri diferite...in plus de asta va cam contraziceti in ce spuneti....mai sus spuneati ca imi cer suma maxima rezultata din diferenta (asta inseamna nr. de kw pe toata perioada in care firele au fost conectate gresit) iar acum spuneti ca doar diferentele mai vechi de 3 ani....Si mai faceti si afirmatii gratuite ...cum ca am stiut de eroare....fara nici un fundament si fara nici o legatura cu realitatea.
DinuX a scris:

Nu inteleg cine vreti sa raspunda?! Si pentru ce? Ati luat o marfa pe care n-ati platit-o integral. Furnizorul este vinovat c-a descoperit greseala si (poate) va cere diferenta?! Nu e vorba de furt, pentru ca ati platiti cat vi s-a cerut. Dar este vorba despre o eroare materiala care trebuie corectata. Dumneavoastra ati recunoscut (semnat) ca ceea ce-ati consumat s-a inregistrat pe alt contor. Asteptati intai sa vedeti ce va cer... Probabil suma maxima rezultata din diferenta.


Sa zicem ca ar trebui sa raspunda cel ce a gresit pentru conectarea eronata a firelor. Referitor la marfa luata pe care nu am platit-o.....cred ca faceti o eroare de judecata intrucat din cauza greselii furnizorului (conectarea gresita a firelor in contor), consumatorul a fost privat de dreptul de a cunoaste cantitatea de marfa luata....practic din cauza culpei furnizorului, consumatorul de buna credinta a fost indus in eroare. Ceea ce am recunoscut a fost o anumita stare de fapt, nu un debit, un debit se recunoaste prin plata facturii sau prin necontestarea ei.
Poate nu m-am facut eu bine inteles si o sa incerc sa explic mai bine ce vreau.
Sa lasam chestiunea cu consumul la o parte. Consumul putea sa fie de 1 kw diferenta sau mult mai mult...nu conteaza asta. Luat matematic, contabil, ingineresc...etc ...da am un consum si daca facem diferenta da un anumit rezultat care trebuie suportat de cineva....dar....eu vreau un raspuns juridic, adica cine raspunde din punct de vedere legal pentru situata prejudiciabila creata.
Carturarul a scris:

Avand in vedere ca vi se cere sa va platiti consumul real tot ce puteti pretinde este sa platiti in rate daca suma este mare.
Sa stiti ca nu sunteti singurul in aceasta situatie, dar este prima oara cand aud ca cineva nu vrea sa plateasca diferenta pana la consumul real.

Nu cred ca aveti vreo sansa de castig in justitie. Conform contractului trebuie sa platiti ce ati consumat si exact asta vi se va cere.
V-ati pus problema ce se intampla cand gresiti dumneavoastra la serviciu?
Ganditi-va cum ar fi sa se puna problema la fel: cine greseste, plateste!

Sii mai este ceva: nu se poate vorbi de prescriptie; furnizorul restituie banii incasati fara drept de la vecinul dumneavoastra si va cere dumneavoastra sa platiti ce ati consumat.
Daca vreti sa se aplice prescriptia ar trebui sa dovediti ca ati consumat curentul atunci si nu acum cand va vine factura de regularizare.


Nu inteleg optica dvs....cand eu am gresit... eu am platit...
Iar referitor la contract, trebuie sa platesc ceea ce consum dar tot conform contractului furinzorul are obligatia de a verifica aparatele de masura la termenele stabilite in legislatie, ceea ce nu s-a intamplat, pt ca daca se intampla se observa greseala facuta.
Totusi, intreb inca o data, pentru greseala lor cine raspunde (plateste)? Pentru ca situatia asta pana la urma urmei nu am creat-o eu, adica nu eu am montat gresit firele in contoare....
Deja situatia devine foarte complicata:D....e adevarat ca nu se afla pe proprietatea mea....ci pe casa scarilor, iar pe langa faptul ca este sigilat peste el mai este pusa o consola din plastic care la randul ei este sigilata ....deci practic contorul este caspulat, sigilat si resigilat si este imposibil ca cineva neautorizat sa intervina asurpa lui fara a se observa acest lucru....de fapt daca ar fi asa cei de la societate ar fi observat asta si am fi discutat despre alta chestiune, ceea ce nu e cazul.
Am inteles opinia dvs.
Totusi, ca si consumator de buna credinta indus in eroare m-as gandi de doua ori daca voi plati sau nu un pretins debit calculat pe ultimii 7 ani .