Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma faca sa achit facturile respective desi datoria mea nu este fata de ea, ci fata de firma Oriflame. Am avut discutii de nenumarate oi cu ea in care i-am explicat ca nu le pot plati acum din cauza ca mi-am pierdut job-ul, si ca nu e rea vointa, ca le voi plati cand voi reusi sa am banii necesari. Aceasta doamna ma tot ameninta ca merge la politie, ca vine acasa la parintii mei, si ma suna neincetat de o luna de zile din cauza acestor facturi. Daca datoria mea nu este fata de dumneaei, ci debitul este catre Oriflame, toate aceste apeluri si amenintari din partea dumneaei se pot considera hartuire? As putea sa ii fac o plangere pentru hartuire la politie?
In asa presupusa plangere trimisa de ea pe adresa mea, scrie ca eu nu doresc sa platesc acel debit, ceea ce nu este adevarat, si i-am spus si eu acest lucru. Doar nu am posibiliatatea acum. Si tot odata mai scrie ca nu i-am raspuns la telefon, in incercarea dansei de a ma contacta, acest fapt nefiind adevarat, fiindca am vorbit cu dansa de cateva ori la telefon pe acest subiect.
Asadar, daca datoria mea nu este catre ea, si nu am semnat cu ea nimic, ci cu Oriflame, ea este doar consultanta mea, nu am incalcat nicio lege catre ea incat sa poata sa imi faca o plangere penala, nu?
Sunt client direct Oriflame si am doua facturi neachitate din cauza faptului ca mi-am pierdut job-ul pe care il aveam si am avut anumite probleme. Consultanta mea mi-a trimis astazi prin posta o foaie cu o plangere impotriva mea, cum ca as fi incalcat codul penal vechi, art. 213 si 215, adica o plangere penala pentru inselaciune. Atata timp cat datoriile mele sunt catre Oriflame, are dreptul sa faca asta? In plangere scrie ca datoria mea catre Oriflame ii aduce si ei prejudicii fiind sponsorul meu. I-am explicat situatia, i-am spus ca voi plati debitele in luna mai pentru ca atunci am posibiltatea, dar nu ne-am inteles.