avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere hartuire

Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma faca sa achit facturile respective desi datoria mea nu este fata de ea, ci fata de firma Oriflame. Am avut discutii de nenumarate oi cu ea in care i-am explicat ca nu le pot plati acum din cauza ca mi-am pierdut job-ul, si ca nu e rea vointa, ca le voi plati cand voi reusi sa am banii necesari. Aceasta doamna ma tot ameninta ca merge la politie, ca vine acasa la parintii mei, si ma suna neincetat de o luna de zile din cauza acestor facturi. Daca datoria mea nu este fata de dumneaei, ci debitul este catre Oriflame, toate aceste apeluri si amenintari din partea dumneaei se pot considera hartuire? As putea sa ii fac o plangere pentru hartuire la politie?
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
andialex, utilizator
Va dati seama ca daca dvs nu-i platiti produsele, probabil ca v-a trebui sa le plateasca ea, este oarecum de inteles pana la urma atitudinea ei, nu stiu daca o puteti interpreta ca pe o hartuire in sensul legii penale.
ART. 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Harțuirea la locul de munca Cristaldo Cristaldo Ce conditii trebuie intrunite ca sa existe hartuire morala la locul de munca? (vezi toată discuția)