avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Harțuirea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Harțuirea la locul de munca

Ce conditii trebuie intrunite ca sa existe hartuire morala la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 18 Decembrie 2016
Art.208 NCP Hartuirea"(1)Fapta celui care in mod repetat,urmareste fara drept sau un interes legitim ,o peresoana ori ii supravegheaza locuinta,locul de munca sau alte locuri frecventata de aceasta ,cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 6 luni sau cu amenda.
(2)Efectuarea.de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care prin frecventa sau continut ,ii cauzeaza o temere unei persoane,se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda,daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3)Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."
"Hartuirea la locul de munca poate imbraca mai multe forme, precum agresivitatea verbala, fizica, dar si izolarea sociala. Indiferent, insa, de cum se manifesta, hartuirea inseamna un comportament abuziv, care poate afecta salariatul, provocandu-i acestuia un stres psihic si emotional. Totusi, victimele acestei "violente psihologice" au la indemana unele solutii legale pentru a se proteja de astfel de abuzuri si se pot adresa mai multor autoritati din domeniu, precum Inspectia Muncii sau chiar instantelor de judecata. "
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sau mi se poate face o plangere penala de catre un debitor daca sunt colector de creante? antonia21 antonia21 Buna ziua!Lucrez la o firma de recuperare creante,ca si colector creante pe cale amiabila.M-ar interesa daca un debitor imi poate face o plangere penala in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)