Sunt client direct Oriflame si am doua facturi neachitate din cauza faptului ca mi-am pierdut job-ul pe care il aveam si am avut anumite probleme. Consultanta mea mi-a trimis astazi prin posta o foaie cu o plangere impotriva mea, cum ca as fi incalcat codul penal vechi, art. 213 si 215, adica o plangere penala pentru inselaciune. Atata timp cat datoriile mele sunt catre Oriflame, are dreptul sa faca asta? In plangere scrie ca datoria mea catre Oriflame ii aduce si ei prejudicii fiind sponsorul meu. I-am explicat situatia, i-am spus ca voi plati debitele in luna mai pentru ca atunci am posibiltatea, dar nu ne-am inteles.
Va trebui sa inteleaga, altceva nu va avea de facut. Se va cerceta ( in cazul in care chiar a facut plangere) se va constata ca fapta nu exista si atunci ii veti putea face si dvs plangere pt denunt calomnios, nu stiu daca e cazul, insa aveti aceasta posibilitate.
Mai e luna viitoare, poate s-o linisti dupa ce platiti.
Asadar, daca datoria mea nu este catre ea, si nu am semnat cu ea nimic, ci cu Oriflame, ea este doar consultanta mea, nu am incalcat nicio lege catre ea incat sa poata sa imi faca o plangere penala, nu?
Si daca aveati datoria catre ea , era acelasi lucru. Aveti o obligatie de plata si dovada e factura ca inscris, nu e nicio fapta penala ca nu ati platit-o.
Legal, firma se poate indrepta impotriva dvs pe cale civila.
E posibil ca fapta sa nu constituie infractiune.
Restul veti vedea in concret in functie de toate aspectele.
Daca va cheama la politie aveti dreptul sa va angajati avocat.
Nu veti primi avocat din oficiu.