avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Calomnie pentru evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Calomnie pentru evaziune fiscala?

Salutare am o frica in mine.Am depus o sesizare la biroul de investigare fraude cum ca un om incaseaza bani in contul personal.Recent probabil sa impoziteze ,totusi mi-a zis inspectorul de acolo ca in caz ca el are dreptate acel om poate face plangere pentru calomnie impotriva mea. Eu am vrut doar sa sesizez ceva si am specificat "probabil" in declaratie. Nu stiu ce sa mai fac, sa ma tem de ceva? :((
Cel mai recent răspuns: irina_trandopolos , utilizator 21:25, 26 Ianuarie 2014
Da, ar fi fost bine dacă ați fi avut convingerea fermă, la momentul denunțului, că acea persoană chiar încasează acei bani în nume personal. Ar fi posibil ca cel denunțat să se plângă împotiva dvs. pentru denunțare calomnioasă, dacă nu se dovedi, în urma cercetărilor, că a comis acea faptă. Pe de altă parte este o datorie a oricui să sesizeze fapte ilegale și ce care ia cunoștință, și nu să rămână nepăsător. Acum, nu aveți decât să sperați că nu veți păți nimic, și , foarte important este faptul că , dacă nu se va considera că ați depus sesizarea cu rea credință, nu veți fi tras la niciun fel de răspundere.
Poate sa faca plangere penala pentru denuntare calomnioasa insa trebuie sa se probeze ca dvs. l-ati acuzat cu rea-credinta si ati mintit cu intentie si in cunostinta de cauza cu privire la savarsirea unei infractiuni inexistente. Denuntarea calomnioasa cand are un sambure de adevar este extrem de greu de probat si se solutioneaza in covarsitoarea majoritate a cazurilor cu neinceperea urmaririi penale.
alexchiciu a scris:

Poate sa faca plangere penala pentru denuntare calomnioasa insa trebuie sa se probeze ca dvs. l-ati acuzat cu rea-credinta si ati mintit cu intentie si in cunostinta de cauza cu privire la savarsirea unei infractiuni inexistente. Denuntarea calomnioasa cand are un sambure de adevar este extrem de greu de probat si se solutioneaza in covarsitoarea majoritate a cazurilor cu neinceperea urmaririi penale.

Domnu avocat va multumesc,va multumesc si dumneavoastra doamna. Tin sa precizez ca am specificat in declaratie "probabil" si nu a fost cu rea intentie ci am dorit doar sa aduc instituriilor competente faptul ca se face o evaziune fiscala.Deci nefiind cu rea intentie nu am de ce sa ma tem nu?

Multumesc.
Mie imi suna a delatiune si nu cred ca inghite nimeni treaba cu "buna credinta" , mai ales victima :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
plangere pentru denuntare calomnioasa roucoups roucoups Reclamat pt denuntare calomnioasa In luna iunie anul 2013 am facut o plangere cumnatului fostei mele sotii, plangere in care am specificat faptul ca domnul ... (vezi toată discuția)
Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)