avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru denuntare calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru denuntare calomnioasa

Reclamat pt denuntare calomnioasa

In luna iunie anul 2013 am facut o plangere cumnatului fostei mele sotii, plangere in care am specificat faptul ca domnul respectiv a fost implicat in rapirea copilului meu de la domiciliul sau din Belgia si il tine intr-una din locuintele sale din Romania.
Precizez ca am transmis parchetului la vremea respectiva si dovada primita de la Ministerul Justitiei ca, copilul meu a fost localizat in locuinta domnului, parchetul nu a tinut cont de acel document si mai mult de atat nu ma invitat niciodata sa ma prezint cu martori si contrar probei depusa la dosar ca intr-adevar copilul meu a fost localizat de autoritatile romane in locuinta dimnului, parchetul a solutionat dosarul cu NUP.
Eu nu am mai facut contestatie la acel NUP deoarece pur si simplu nu ma mai interesat domnul respectiv si asta pe motiv ca in dosarul civil de rapire internationala eram pe drumul cel bun, avand castig de cauza la instanta de fond cat si la cea de apel, prin faptul ca fosta mea sotie a fost obligata sa returneze copilul la domiciliul sau legal din Belgia.
Intrebarea mea este urmatoarea;
Este legala reclamatia de denunt calomnios a domnului avand in vedere ca eu nu am vrut decat sa imi gasesc copilul si nimic mai mult iar, in acest moment am si hotararea definitiva a instantei de judecata in care este precizat faptul ca, copilul meu a fost localizat in locuinta domnului.
Precizez faptul ca la momentul respectiv cand l-am reclamat pe domnul respectiv aveam anumite informatii cum ca, copilul meu s-ar afla intr-una din locuintele sale si asa cum am mentionat mai sus asta a fost adevarul.
Mai precizez faptul ca aunci cand am demarat procedura de localizare a copilului meu pe teritoriul romaniei, am specificat in acea cerere doar domiciliul din Romania al mamei copilului meu, nu si al fratilor doamnei sau cumnatilor ei dar, la trei saptamani dupa demararea proceduri am fost instiintat de autoritatile romane ca inca nu au localizat copilul meu la adresa indicata de mine, primind acest raspuns eu am comunicat autoritatilor romane numele la toti fratii si cumnatii doamnei iar, dupa doau saptamani am fost instiintat din nou de catre autoritatile romane ca, copilul meu a fost localizat in locuinta domnului.
Mai precizez faptul ca domnul respectiv este comisar de politie iar, in acest moment eu tind sa cred ca domnul respectiv a intervenit pt a primi acel NUP.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:57, 12 Septembrie 2014
Va veti apara declarand ca si aici si prezentand documentele pe care le aveti in sprijinul declaratiei dvs.
Trebuie sa dovedeasca ca ati facut plangerea impotriva domnului cu rea credinta, stiind ca nu e vinovat. Dvs l-ati acuzat de rapire, putea copilul sa se afle in locuimta domnului din diferite motive. Important e sa puteti dovedi ca l-a rapit din locuinta dvs din Belgia.
Nu cred ca va avea urmari plangerea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns dar, eu l-am acuzat si de faptul ca imi tine copilul ilegal in domiciliul sau si fara acceptul meu si pt faptul ca mia interzis si continua sa imi interzica accesul la copil in ciuda faptului ca am hotarare definitiva pt inapoierea copilului in Belgia si mai am si hotarare definitiva din care reiese ca copilul imi este incredintat mie.
Intr-un cuvant spus eu nu i-am facut plangerea domnului cu scopul de a impiedica functionarea justitiei sau cu rea credinta in scopul de ai face rau dumnului ci, dimpotriva i-am facut plangere cu scopul de a-mi gasi copilul si asa cum am mentionat in prima postare, copilul meu a fost localizat de catre autoritati in locuinta domnului, pt ca aici intervine urmatoarea intrebare si anume avand in vedere ca domnul este comisar de politie de ce nu a sfatuito pe cumnata lui sa ma lase sa am acces la copil si in acelasi timp stia ca autoritatile romane cauta copilul dar, dumnealui ca om al legi tinea copilul in locuinta sa si nu spunea nimic, imi spunea ca el nu stie nimic de copil si nici de cumnata lui.
Cum sa spun: decizia de incredintare a copilului se judeca in drept civil (drept international privat), nu in drept penal. Pentru ceea ce sustineti va fi cercetat penal si daca reiese ca ati facut plangerea cu rea credinta veti fi pedepsit penal. Organele de cercetare penala vor trebui sa demonstreze acest lucru, adica daca plangerea penala a fost facuta in Belgia este de competenta organelor de cercetare penala belgiene.
pai asta este problema, si anume ca Curtea de Apel Bucuresti a decis ca minorul este detinut ilicit pe teritoriul Romaniei si a decis inapoierea acestuia la domiciliul sau din Belgia iar, plangerea mea contra respectivului domn nu am facuta cu rea credinta, am facut-o pt ca aveam informatii ca, copilul meu se afla in casa lui, ceea ce am si demonstrat deoarece autoritatile romane l-au localizat in locuinta lui, deci intr-un cuvant spus nu am facut acea plangere cu rea credinta, si am facuto cu scopul de a-mi gasi copilul dar, intr-un cuvant spus este cam bizara justitia din Romania si mai precizez ca Parchetul a dat acel NUP fara sa tina cont de documentul de la Ministerul Justitiei, document din care reiese ca copilul a fost localizat in locuinta domnului respectiv.
Deci asa cum spuneam banuiala mea sa adeverit si nu trebuie ignorat faptul ca Parchetul nu ma chemat niciodata la audieri, nu mia acceptat nici martori si doar a dat NUP in baza declaratiei partii adverse, ASTA SE NUMESTE JUSTITIE?
E dreptul lui sa faca plangere, asa cum a fost si al dvs, asta nu inseamna ca va rezolva ceva cu ea.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios rompell rompell daca in baza unei plingeri penale depuse si se pare ca are rezolutie NUP, pot face un denunt calomnios?pot cere daune? si unde sa ma adresez? cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Procedura "denunt calomnios" -nu inteleg popo_acas popo_acas Buna ziua, Fac parte din o asociatie , si am ajuns la litigiu penal , in stadiu incipient , cu incadrare art 215 , eu fiind reclamant . Avocatul parti ... (vezi toată discuția)
Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil roucoups76 roucoups76 sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania ... (vezi toată discuția)