avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist implicat in rapirea copilului meu care imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil

sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania fara acordul meu.
precizez ca deja am demarat un proces de rapire internationala de minori.
concubina mea a fost ajutata sa plece cu minorul de la domiciliul de catre cumnatul ei care este politist in romania, caruia eu i-am facut o plangere penala la parchet in care specificam faptul ca domnul "x" politist la sectia "x" sa implicat foarte mult in rapirea minorului si la momentul respectiv si actual imi interzice sa imi vad copilul deoarece copilul meu se afla la locuinta dumnealui.
precizez ca cele precizate de mine in plangerea formulata la parchet de mine in mare parte sau adeverit pe parcurs deoarece copilul a fost localizat de catre cei de la ministerul justitiei in locuinta lui.
in aceste conditii ce sanse am ca domnul politist in cauza sa raspunda penal in fata legii si care ar fi sansele de reusita, avand in vedere ca domnul in cauza stia faptul ca mama copilului, impreuna cu copilul, sunt cautati de catre ministerul justitiei.
Daca autoritatile vor retine probe care sa dovedeasca implicarea si vinovatia persoanei,vor dispune incadrarea faptei si eventual vor declina competenta solutionarii in favoarea instantei de judecata
Nu e deloc clar ca ar fi vorba de rapire internationala.
Mama se putea intoarce cu copilul in Romania.
Daca va consulta un avocat va afla ca trebuie sa deschida de urgenta procese si probabil ca va obtine castig de cauza.
ba este foarte clar pt ca este rapire internationala, pt ca in primul rand mama nu avea domiciliul in belgia, aici avand domiciliul legal doar eu cu copilul iar in al doilea rand incredintarea minorului se judeca aici in belgia proces aflat deja pe rol iar, in ultimul rand ce spuneti dvs nu are nici o logica pt ca din ce spuneti inseamna ca si eu pot merge si rapi copilul si asa mai departe, legea statului belgian spune ca nici un parinte nu poate decide singur viata minorului atata timp cat nu are o hotarare sau un act.
iar eu am intrebat de domnul politist pt ca cu rapirea internationala deja sa demarat un proces, solicitare trimisa de statul belgian, asa ca va dau un sfat mai studiati putin conventia de haga din 1980 si apoi veniti cu copmentarii.
Nu stiu ce s-a demarat dar eu va spun ca daca as apara mama nu ati lua copilul niciodata din Romania.
Parerea mea este aceeasi indiferent ca ar fi vorba de o rapire internationala sau nu dar asa cum va spuneam nu vad sa fie rapire internationala.
Parerea mea este ca nu veti rezolva nimic.
Mama avea dreptul sa vina cu copilul in tara si va obtine hotarare judecatoreasca daca isi angajeaza avocat.

Ce cetatenie are minorul?
ok domnule uite daca doriti, eu va dau datele de contact ale mamei, pt ca vad ca sunteti prea sigur pe dvs, dupa dvs unde se judeca incredintarea minorului, pt ca eu stiu din ce am citit ca este competenta instanta de la domiciliul minorului pt ca vad ca dupa dvs tata nu are dreptul la copil, mai studiati, iar cand pleci cu un minor din cate stiu ai nevoie de cel putin de un titlu calatorie pt minor ceea ce la mine nu a fost cazul.
Si asa cum v-am zis eu am intrebat de pers implicata.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)