avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cazier UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cazier UE

Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective este automat transcrisa si in cel din Romania sau ramane la nivel local (valabil doar in tara respectiva) ??
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mary355 , utilizator 10:57, 21 Decembrie 2007
depinde ce fel de infractiune, si daca esti prins in urma unui mandat de arestare european, dar totusi cred ca nu exista inca o centralizare a cazierului de vreme ce nu se poate asa ceva incat legislatia penala nu poate fi armonizata la nivelul Uniunii....si totusi ...ai de gand sa te faci infractor european? :)) B-)
Definitiv DA. am fost acuzata de rapire internationala minori PE NEDREPT aveam dreptul de stabilire a resedintei minorului oriunde in lume,drept dat de instantele germane. Am cistigat procesul international de rapire bazat pe conventie si totodata am anulat urmarirea penala declansata in Germania.
Dupa doi ani de zile s-a retras orice acuzatie la adresa mea,dar trebuie sa stii ca TOTUL se transmite biroului Interpol ROMANIA,ABSOLUT TOTUL,NU iti fa nici o iluzie. Si daca vrei sa fii absolut sigur iei legatura cu ei si ei iti spun daca esti urmarit international sau nu. Fapta ,care tu ai infaptuit-o acolo,poate sa nu fie pedepsita penal in Romania (ca in cazul meu),deci in Romania esti in siguranta,dar poti fi in pericol indata ce iesi din tara,daca nu este anulata urmarirea penala.
In ceea ce priveste mandatul european de arestare, exista un numar de fapte (21 cred ca) unde se executa imediat si esti extradat,fara a mai fi judecat aici. Se trimite doar la Curtea de Apel din raza domiciliului tau,esti ridicat si dus,indata ce mandatul emis de orice instanta de dincolo ajunge aici.
Iti spun din experinta,m-am documentat doi ani si pot sa iti dau legi exacte.Eu am anulat orice urmarire penala,sunt din nou un om liber,am fost acuzata pe nedrept ca mi-as fi furat propriul copil.Nu am absolut nimic in cazier.pentru ca a fost o mare nedreptate. in cazul meu nu se putea aplica mandatul de arestare european (nu intram in cele 21 de fapte,dar nu am fost sigura la inceput).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca fapta pentru care ești condamnat nu este fapta penală ... Mercedes124 Mercedes124 Daca fapta pentru care ești condamnat nu este fapta penală în țară în care ești prins de interpol ,țara respectivă te poate extrăda daca nu ... (vezi toată discuția)
Mandat arestare european????? MELLYSCH MELLYSCH Povestea mea cam de groaza,dar ce ti-e scris in frunte ti-e pus.Sotul german suta la suta ajunge intr-o secta si devine musulman fanatic,acesta fiind si ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)