avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MANDAT ARESTARE EUROPEAN?????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MANDAT ARESTARE EUROPEAN?????

Povestea mea cam de groaza,dar ce ti-e scris in frunte ti-e pus.Sotul german suta la suta ajunge intr-o secta si devine musulman fanatic,acesta fiind si motivul divortului in anul 2001. La acest divort minorul nu este incredintat nici uneia din parti,el ramind la mine si eu primind dreptul de stabilire a resedintei minorului. Ani de zile tatal isi face foarte rar aparitia,disparind chiar si luni de zile din viata copilului fiind preocupat de noua lui familie musulmana si cei doi copii,fiind complet acaparat de secta in care traia. La sfirsitul anului 2005 tatal reapare pe orizont,aflind de relatia mea cu un evreu american(considerat in mintile bolnave dusmanul de moarte)devenit intre timp sot.Informata la timp de intentia bandei musulmane de a fura copilul si a-l duce intr-o tara musulmana(asa scapindu-l de „dusman“) ,unde tatal isi avea al doilea domiciliu ,am luat copilul si am plecat la inceputul anului 2006 in Romania.Orbit de ura si furie,tatal a ascuns organelor competente ca aveam dreptul de stabilire a resedintei minorului si m-a acuzat de rapire minor.Germanii au emis in sase zile dupa plecarea mea din Germania,mandat de arestare preventiva,dindu-i tatalui incredinatrea printr-o ordonanta presedentiala,facuta in lipsa mea si a copilului (eu fiind deja in Romania).Am luat legatura cu Interpolul Bucuresti anul trecut,care mi-au spus ca stiu de cazul meu,am cerut prin avocat informatii ,daca mandatul este european sau doar pe teritoriul german,dar au spus ca nu pot da nici o informatie.I-am sunat anul acesta,nu am aflat prea multe,dar
mi-au spus ca in cazul meu,stat eu fiind,exista acuma posibilitatea unei extradari.Intrebindu-le de dubla incriminare si asa mai departe s-au cam incurcat,sustinind reped ca nu mai pot sa imi spuna nimic. Nemtii nu extradeaza cetatenii lor in baza mandatului european.Aici in orasul meu primesc pasaport nou si mi s-a spus ca nu am nici o restrictie.
M-ar interesa sub ce categorie intra fapta mea,ca sa pot fi extradata?Daca as fi spart banca Germaniei as fi inteles,dar am venit legal cu dreptul de stabilire a resedintei minorului in buzunar si am avut atitia ani domiciliul meu in Romania. Oricum scriu zeci de scrisori si protestez vehement contra tuturor actiunilor autoritatilor romane si germane,ce au cauzat aceasta situatie de cosmar mie si copilului meu.
Inca o intrebare: avocatul fostului sot a depus (a facut public) la procesul meu de incredintare in Romania mandatul meu de arestare. Atit in Germania ,cit si in Romania acest document este un document oficial,ce nu are ce cauta in miini private,doar autoritati competente:politia si asa mai departe. Ce pasi as putea face impotriva acestei expuneri publice?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:22, 23 Martie 2007
pina la urma voi da la drept..deci referitor la mandatul de arestare european...este vorba de dubla incriminare...fapta mea nu este pusa pe acelasi calapod in codul roman ca si in cel german..cazurile peste trei ani ajung la interpol si in cazul meu nu este dubla incriminare...deci le voi trimite nemtitlor o carte postala..si salutari de la mamaia..
nu...... ii reclam de le merg fulgii sa nu mai trateze un strain cu atita superficialitate..limba o stiu la perfectie,altceva nu am de facut decit sa imi apar odrasla...si daca credeti ca tot degeaba ii reclam, va inselati...fiecare plingere mi-a fost luata in considerare si am primit raspuns...si inca nu am terminat...

sfatul meu nu va lasati intimidati de nici un judecator,avocat ,angajat Interpol si asa mai departe....si nu credeti toate povestile lor...verificati....
Sunt absolut de acord cu tine, MELLY, fiecare reclamatie isi are rostul ei. Chiar daca nu primesti un raspuns, ideea este ca ai tulburat apele, aste determina pe oameni sa asculte mai atent.

Cu privire la procesul din Germania, chiar nu poti ataca sentinat pe ideea ca nu ai fost citata etc.?

Iar despre dubla incriminare, se pune probleme: ea nu este la fel in dreptul germen ca in dreptul romana sau nu exista? Caci daca exista, chiar sub o alta denumire...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Competenta romaniei? MELLYSCH MELLYSCH buna, divortul meu a avut loc in Germania in anul 2001 si minorul nu a fost incredinatt nici uneia din parti,el raminind zece ani la mama lui. Am avut ... (vezi toată discuția)
Competenta??? MELLYSCH MELLYSCH buna, divortul meu a avut loc in Germania in anul 2001 si minorul nu a fost incredinatt nici uneia din parti,el raminind zece ani la mama lui. Am avut ... (vezi toată discuția)