divortul meu a avut loc in Germania in anul 2001 si minorul nu a fost incredinatt nici uneia din parti,el raminind zece ani la mama lui. Am avut dreptul de stabilire a resedintei minorului si in anul 2006 am venit in Romania cu minorul,fostul sot acuzindu-ma de rapire internationala minor,ascunzind ca aveam dreptul de stabilire a resedintei si a aranjat in Germania sa primeasca incredintarea intr-o ordonanta presedentiala in lipsa mea si a minorului,dupa plecarea noastra din Germania.In martie 2006 am pus un proces de incredintare pe rol in Romania,la care s-a ajuns la concluzia ca Romania nu este competenta sa judece acest proces,desi minorul are cetatenia si romana si mama a avut toti acesti ani domiciliul in Romania.Acuma am ajuns la tribunal si ma intreb care este situatia acuma cind suntem stat EU si conform fenomenului de litispendenta primul proces de incredintare a fost facut in Romania in martie 2006,deci Romania este competenta sa judece si germania nu mai are drept de a mai judeca (Regulament nr.44/2201 art.27). Incredintarea printr-o ordonanta presedentiala (mai mult nu a putut obtine pina azi) a primit-o tatal intr-un proces care avea ca obiect luarea dreptului de stabilire a resedintei copilului de la mama catre tatal si nu incredintarea minorului. Tatal a recunoscut competenta Romaniei si prin alegerea unui avocat din Romania. Ce parere aveti referitor la competenta?