avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire internationala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire internationala

am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa se termine apelu facut de baiatu caruia ia fost complice...m-ar interesa sa stiu va rog daca o sal dea in urmarire prin interpol si la cat timp dupa proces,si cat ar trebui sa stea plecat la o pedeapsa de 4 ani.va rog mult sami raspundeti
Cel mai recent răspuns: gabitzu20 , utilizator 00:35, 19 Martie 2010
La ramanerea definitiva si irevocabila va fi emis un mandat de arestare,apoi va fi dat in urmarire locala,generala si internationala.
Condamnatul va fi cautat in baza mandatului pe care il are de executat,prin intermediul Interpol ,de catre toate politiile nationale,afiliate la acest organism politienesc.
Nu exista termene in acest sens,condamnatul dupa comunicarea mandatului va fi cautat.
Il va aduce in tara Interpolul dupa ce se va admite cererea de extradare facuta de statul Roman.
Nu cred ca are sanse sa scape de executarea pedepsei...

avocat Claudiu Lascoschi
Credeti ca daca va sta acolo va rezolva multe lucruri dinpotriva odata ce a plecat neineresandusi de faptul ca are un dosar penal pe rol..Putea sa ramana in tara sa invoce clementa si putea diminua pedeapsa..apel sau recurs.Acum degeaba se mai ascunde stiu persoane de 15 ani urmarite si cand au crezut ca au scapat Pac...
Da, exista mijloace juridice prin care statul roman sa poata face demersurile necesare in vederea extradarii.
Eu am avut un caz in care statul roman a fost pierzant de 2 ori dar pana la urma a obtinut extradarea...
Sfaturile mele se bazeaza adesea pe ceea ce cunosc la modul concret si nu pe presupuneri, pe legile care survin in timp si modalitati precise in care prevad ce se va intampla...
Prescriptia executarii pedepsei se poate intrerupe si apoi incepe sa curga un alt termen de prescriptie de aceeasi natura si de aceeasi durata.

avocat Claudiu Lascoschi
De dat in urmarire sigur este dat. Acum depinde si unde a plecat persoana respectiva deoarece daca este in una din tarile europene atunci intervine mandatul european de arestare care reprezinta o metoda de cooperare judiciara in materie penala mult mai simpla din punct de vedere procedural decat extradarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare tariq tariq se emite un mandat de arestare european cand un om are de executat o pedeapsa de un an si 10 luni ? fapta de art.215 va multumesc (vezi toată discuția)
Se inchide vreodata dosarul penal ? sebi2fast sebi2fast spunetimi si mie va rog... am o cunostinta care a \"fugit\" din tara acum 8 ani sa nu ispaseasca pedeapsa de 3-4 ani cu fapta furt din locuinte...se inchide ... (vezi toată discuția)