avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se inchide vreodata Dosarul penal ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se inchide vreodata Dosarul penal ?

spunetimi si mie va rog... am o cunostinta care a "fugit" din tara acum 8 ani sa nu ispaseasca pedeapsa de 3-4 ani cu fapta furt din locuinte...se inchide vreodata dosarul?? se mai poate intoarce in tara ?? avand in vedere ca el nici nu mai are acte...multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 6 Noiembrie 2009
Daca este condamnat penal se poate sa beneficieze de prescriptia executarii pedepsei.
Dar e bine sa stie foarte bine cum sta treaba intrucat aceasta prescriptie se intrerupe si poate fi arestat direct de pe aeroport.

avocat Claudiu Lascoschi
deci nu mai poate veni in tara...fara sa fie arestat...
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
sebi2fast, utilizator
Dupa ce se implineste termeul de prescriptie a executarii pedepsei.
Insa daca vacest termen este intrerupt va mai dura ceva timp.
Cred ca e indicat sa isi angajeze avocat.
In mod normal trebuie sa ceara in justitie sa se constate ca s-a implinit termenul prevazut de lege.
Dupa ce va avea hotararea judecatoreasca va putea veni in tara.
Daca hotararea nu va fi definitiva va fi arestat la venirea in tara.

avocat Claudiu Lascoschi
Normal ca el mai poate veni in tara fara sa fie arestat, dar nu acum! Ca sa poata veni linistit in tara, trebuie sa isi rezolve problemele mai intai aiai. Cum poate face asta!? Asa cum spunea si colegul meu mai sus, isi poate angaja un avocat (printr-o modalitate de angajare la distanta, sau printr-o ruda, deci nu trebuie sa se vada neaparat) iar avocatul verifica dosarul in care a fost condamnat si, in functie de datele din dosar analizeaza daca s-a implinit termenul de prescriptie al executarii pedepsei, apoi se adreseaza instantei de judecata! Abia dupa ce se va pronunta instanta in mod favorabil isi poate cumpara biletul de avion pentru Romania!
Termenele de prescripţie a executării se stabilesc în raport cu pedeapsa aplicată prin hotărârea definitivă de condamnare, de la a cărei dată începe să curgă termenul de prescripţie. Termenul de prescriptie , in cazul pedepsei aplicate prietenului dvs. ar fi de 5 ani, plus durata pedepsei inchisorii care urmeaza a fi executata, insa nu mai mult de 15 ani, in cazul pedepselor cu inchisoarea.
Ar trebui, daca pedeapsa sa este de 4 ani , plus cei 5 ani, ca peste un an sau aproximativ sa se implineasca termenul .Daca insa intre timp persoana a comis o noua infractiune, cursul prescriptiei se intrerupe.

Alte discuții în legătură

Prescriere pedeapsa de 1 an FLAV12 FLAV12 Cand se prescrie o pedeapsa de 1 an pentru conducere fara permis? Hotararea a ramas definitiva in 02 februarie 2007. ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters97311 ContSters97311 fratele meu a fost judecat in lipsa( fiind in portugalia sa stranga bani pentru un prejuduciu de 1200 dolari) in 2001 si condamnat la 6 ani .a trimis banii, a ... (vezi toată discuția)
Condamnare romania, proces in italia vasilicastefan vasilicastefan Buna ziua, Fratele a meu fost condamnat in Romania pentru coducere fara permis.Pronuntarea definitiva a sentintei a fost data in timp ce el era plecat in ... (vezi toată discuția)