avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere inselaciune

Sunt client direct Oriflame si am doua facturi neachitate din cauza faptului ca mi-am pierdut job-ul pe care il aveam si am avut anumite probleme. Consultanta mea mi-a trimis astazi prin posta o foaie cu o plangere impotriva mea, cum ca as fi incalcat codul penal vechi, art. 213 si 215, adica o plangere penala pentru inselaciune. Atata timp cat datoriile mele sunt catre Oriflame, are dreptul sa faca asta? In plangere scrie ca datoria mea catre Oriflame ii aduce si ei prejudicii fiind sponsorul meu. I-am explicat situatia, i-am spus ca voi plati debitele in luna mai pentru ca atunci am posibiltatea, dar nu ne-am inteles.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
andialex, utilizator
Cel mai recent răspuns: andialex , utilizator 13:48, 10 Aprilie 2014
In asa presupusa plangere trimisa de ea pe adresa mea, scrie ca eu nu doresc sa platesc acel debit, ceea ce nu este adevarat, si i-am spus si eu acest lucru. Doar nu am posibiliatatea acum. Si tot odata mai scrie ca nu i-am raspuns la telefon, in incercarea dansei de a ma contacta, acest fapt nefiind adevarat, fiindca am vorbit cu dansa de cateva ori la telefon pe acest subiect.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
andialex, utilizator
pai atunci ca sa-i inchideti gura, anuntati-o ca ii faceti dvs plangere pentru denunt calomnios si pentru acele minciuni trecute in plangere ii veti cere si daune.
In princpiu doamna respectiva poate spune adevarul si ar putea depune oricine nu neaparat persoana vatamata o plingere cti si o sesizare,denunt,etc.Cu toate acestea este evident din ce a-ti aratat ca nu poate fi vorba de o infractiune de inselaciune in conventii prev.de art 213 Cod Penal Vechi, art 244 Cod Nou,fiind cel mult vorba de o cauza civila.
In cazul in care doamna chiar a facut aceasta plangere, care este procedura avand in vedere cele prezentate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie pentru evaziune fiscala? irinutu4 irinutu4 Salutare am o frica in mine.Am depus o sesizare la biroul de investigare fraude cum ca un om incaseaza bani in contul personal.Recent probabil sa impoziteze ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!! probleme cu politia crazynet644 crazynet644 Buna seara, Am si eu o problema ce necesita raspuns urgent! In anul 2007 am contractat un credit de la o banca, am platit cateva rate dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Plangere hartuire andialex andialex Am mai scris pe acest forum in legatura cu aceasta problema. In urma unor facturi neachitate la Oriflame, o doamna, care este consultantul meu, incearca sa ma ... (vezi toată discuția)