Buna ziua.
Am o hotarare definitiva ce stabileste returnarea taxei de poluare, hotarare pronuntata pe 16.01.2014, dosarul fiind deschis in 05.2013.
In martie 2014, s-a decis ca soferii isi vor primi banii in termen de cinci ani, prin plati esalonate.
Va rog , sa-mi spuneti am vreo sansa sa mi se returneze suma integral, nu in transe pe 5 ani, avand in vedere data de solutionare a dosarului?
Si a doua intrebare, ce sanse de castig are un nou dosar impotriva Directiei Generale a Finatelor Publice si a Aministratiei Fondului pentru Mediu (chemata in garantie), prin care sa cer restituirea sumei intr- o singura transa?
Eu am fost conditionata sa achit aceasta taxa ,si am efectuat plata integral, nu am avut posibilitatea sa platesc in rate, din lipsa de fonduri sau din alte motive, astfel ca doresc acelasi lucru.
Va multumesc pentru timpul si sfatul acordate.
Obiectul dosarului este granituirea, pentru ca vecinii mei refuza sa creada ca masurarea proprietatii lor care s-a facut in 1970 cu ocazia efectuarii planurilor comunei, poate fi inexacta.
Faptul ca si proprietatea mea are un minus de 22mp fata de masuratoarea din 1970 si fata de planul de situatie din 1985 si cadastrul din 2002, si ca aceste minusuri de suprafata se ragasesc si la ceilalti vecini, nu conteaza pentru stimabilii reclamanti.
Dumnealor au cerut reprezentantilor primariei sa mute toate gardurile dintre vecini, pentru a le reiesi lor suprafata declarata in acte in 1970.Faptul ca tehnica de masurare acum 44 de ani era rudimentara, faptul ca ideea ca toti vecinii sa-si mute gardurile,astfel ca s=ar ajunge la ocuparea strazilor, este aberanta, toate acestea nu conteaza pentru stimabilii mei vecini.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Vecinul meu a cumparat terenul de langa mine in 1994 fara masuratori cadastrale, si-a facut cadastrul in 2003, dar nu a facut demersurile de obtinere a titlului de proprietate sau a ordinului prefectului .
In 2011 m-a dat in judecata pentru faptul ca in masuratorile cadastrale i-a reiesit un minus de 22 mp.
Ambele terenuri, si al lui si al meu, au facut parte din aceeasi proprietate.
Aceeasi problema am intampinat-o si eu. Am cumparat in 1985, am facut cadastru in 2002, a reiesit un minus de 21 mp, si cu ocazia efectuarii dosarului pentru obtinerea titlului de proprietate mi s-a cerut sa dau o declaratie de acceptare a minusului de suprafata reiesit la masuratori.Ordinul prefectului obtinandu-l pentru suprafata masurata.Eu nu mi-am acuzat vecinii sau pe acest vecin,ca mi-a furat din teren, am pus totul pe seama unui viciu la masuratoarea pentru cadastrul din 1985 cand am cumparat.
Intrebarile mele sunt:
1) Avand in vedere ca si-au facut cadastrul in 2003, exista vreun termen limita de obtinere a titlului de proprietate/ordin al prefectului?Exista obligativitatea detinerii acestuia?
2) Obligativitatea detinerii acestui act a apartinut proprietarilor anteriori vecinului meu?Nedetinerea lui afecteaza legalitatea vanzarilor anterioare?
In 1993 batranul proprietar a decedat (cel de la care am cumparat si eu terenul meu), mostenitorii au vandut proprietatea lui X, care a vandut proprietarilor actuali.Mentionez ca aceste tranzactii s-au facut fara plan de situatie/cadastru etc, sau cel putin proprietarii actuali nu au depus aceste acte in instanta.
3) Cum aflu daca exista pentru aceasta proprietate masuratori/cadastru facute inainte de cadastrul facut de actualii vecini in 2003?Acestia nu au depus in instanta nici acest cadastru, pe care a trebuit sa-l obtin eu de la Oficiul de Cadastru.
Daca exista alte aspecte, probleme pe care dvs le sesizati, va rog sa mi le faceti cunoscute.
Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Va cer ajutorul intr-o problema care ii depaseste pe reprezentatii din primaria localitatii de domiciliu.
Bunicul meu a avut un teren de 2000mp, pe care a construit o casa cu autorizatie in 1960. Aceeasi autorizatie a folosit-o pentru a construi in 1972 a doua casa pe acelasi teren, casa care a fost folosita de la constructie de unchiul meu.
In 1985 vinde prima casa (cea construita in 1960) tatalui meu, si 1150 mp din suprafata totala detinuta.
Dupa decesul bunicei mele in 1991, masa succesorala (casa din 1972) s-a impartit intre unchiul care locuia in ea, si bunic. Tatal meu si ceilalti 3 frati au renuntat la mostenire.In certificatul de mostenitor apare scrisa autorizatia casei din 1960, autorizatie scoasa si folosita pentru prima casa.
Dupa decesul bunicului in 1993 nu s-a facut dezbaterea succesiunii.Tatal meu doreste cota sa din masa succesorala pentru a o da unei fiice a unchiului in cauza (fiica este din prima casatorie a unchiului, si mama vitrega vrea s-o lase fara nici o parte casa).
Problema se ridica privind autorizatia care a fost folosita la ambele case.
Tatal meu a prezentat problema celor din primarie, dovedind cu acte problema in cauza, si cerand ca reprezentatii primariei sa ceara unchiului meu sa-si rezolve problema folosirii ilegale a autorizatiei casei din 1960. I s-a raspuns sa se adreseze instantei de judecata.
1.Cum se poate rezolva problema folosirii ilegale a autorizatiei casei tatalui meu? Exista alte demersuri ce trebuie facute sau unica varianta de solutionare este instanta?
2. Avand in vedere ca succesiunea dupa bunicul meu nu a fost discutata,si tatal meu isi vrea cota din mostenire, pot aparea alte probleme?
Va rog ,mentionati-mi daca exista alte aspecte, probleme la care tatal meu trebuie sa se astepte.
Multumesc anticipat.