Buna ziua, cu scuzele de rigoare daca aceasta intrebare a mai fost adresata, as dori informatii pertinente legate de regimul de impozitare respectiv CAS si CASS.
Concret sunt cetatean roman, am proprietati (apartament si masina) in Romania, si incepand cu 1 Mai lucrez in Irlanda, angajat direct de catre o firma locala.
Am depus acea declaratie la ANAF ( mai putin de 30 zile ) si dupa plecare am primit prin email o copie a notificarii privind rezidenta fiscala in RO.
In conditile in care aici am platit impozit pe venit , USC (universal social charge) si PRSI (pay related social insurance), ce obligatii am in Romania ?
Platind toate contributiile la salariul de aici si cotele din RO taxarea in RO este semnificativ mai mare.
Notificarea respectiva nu am depus o aici la Revenue.
Multumesc
Se da urmatoarea speta :
- Contract lucrari ( utilitati publice)
- Contractantul este asocierea intre A cu procent 80 % si B 20 %
- Firma A are in obiectul de activitate principal cod CAEN 4221 ( constructii edilitare )si firma B obiectul de activitate principal 7020 ( activitati de consultanta)
- Exista tert sustinator cu obiectul de activitate principal cod CAEN 4533
- In conformitate cu prevederile contractului de lucrari si al contractului de asociere intre A si B, orice modificare in asociere se face cu acordul partilor si acordul prealabil al Beneficiarului.
- La un moment dat asociatul B reclama probleme in asociere si anunta ca se intentioneaza cesiunea si modificarea Liderului de consortiu.
- Este perfectat actul aditional la contractul de asociere prin care procentele se modifica : A : 1% si B 99 %, se modifica Liderul de asociere si reprezentantul asocierii, fara a avea acordul scris prealabil al Beneficiarului.
In opinia Dvs. o astfel de modificare este legala ? Atat prin prisma OG 34 cat si prin prisma codului civil?
Multumesc
Sunt datele personale ale expertilor, respectiv Cv-urile si alte documente de calificare, din cadrul contractelor de servicii, date cu caracter personal sau sunt informatii publice care pot fi puse de catre Autoritatea Contractanta la dispozitia unor terti in baza legii 544 ?