avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Datele personale in achizitiile publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Datele personale in achizitiile publice

Buna ziua

Sunt datele personale ale expertilor, respectiv Cv-urile si alte documente de calificare, din cadrul contractelor de servicii, date cu caracter personal sau sunt informatii publice care pot fi puse de catre Autoritatea Contractanta la dispozitia unor terti in baza legii 544 ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 19:38, 16 Aprilie 2014
Pentru a afla raspunsul coroborati urmatoarele prevederi legale:
-art.12 alin.1 lit.d din Legea nr.544/2001
-art.3 lit.a din Legea 677/2001
-art.279 alin.4 din OUG 34/2006
In opinia mea CV-urile sau alte documente pot fi puse la dispozitia tertilor-dosarul achizitililor este public-DAR cu excetpia datelor care pot conduce la identificarea persoanei (ex.nume prenume,CNP, data nastere etc.).Mai pe romaneste cand cineva va cere astfel de documente luati un corector acoperiti datele de identificare... si problema s-a rezolvat
In opinia mea, respectivele date au caracter personal, strict al persoanelor respective, si nu pot fi puse la dispozitia publica fara acordul respectivelor persoane sau in alte scopuri decat cele in care acestea si-au dat acordul (respectiv in vederea incheierii contractului respectiv).

Caracterul public al oricarui document, in speta contract al unei autoritati publice, se rasfrange doar asupra strict al acelor informatii in legatura cu interesul public (ex.valoare, obiect, etc.) si nu poate afecta interesele private ale partilor (ex.date personale ale persoanei).
Multumesc pentru raspunsuri. Asta ar putea fi valabil si in cazul in care CV urile au fost evaluate in cadrul procedurii de atribuire ?
CV-urile pot fi evaluate de comisie in baza declaratiei de confidentialitate semnate in temeiul art 75 din HG 925.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la documente anca.d anca.d Buna dimineata! Am urmatoarea situatie: o colega ”procesomana” solicita sa i se puna la dispozitie niste documente ce nu au legatura directa cu ... (vezi toată discuția)
Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)
Cv-urile angajatilor din administratia publica locala genessis63 genessis63 CV-urile angajatilor in administratia publica locala au caracter public sau sunt considerate ca fiind date cu caracter personal si n-au caracter public? Un ... (vezi toată discuția)