avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la documente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la documente

Buna dimineata!
Am urmatoarea situatie: o colega ”procesomana” solicita sa i se puna la dispozitie niste documente ce nu au legatura directa cu ea.
Spuneti-mi va rog, cum as putea sa-i raspund, cu litera de lege, asfel incat sa nu mai faca o alta (si o alta....) solicitare.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: anca.d , utilizator 17:02, 30 Martie 2016
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat ?
Despre ce documente este vorba?
Sector bugetar.
In sectorul bugetar aveti :
- Legea 544/2001 – modificata si completata, privind liberul acces la informatiile de interes public, cu norme metodologice de aplicare in HG nr.132/2001

- Art.5, alin.(1) din Legea nr.677/2001 – modificata si completata, pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

In baza acestor acte normative , ati putea formula un raspuns de genul :
Va comunicam ca, cererea dvs referitoare la informatiile mentionate in adresa, nu este solutionata in mod favorabil, intrucat informatiile care rezulta din documentele detinute de ......, nu sunt puse la dispozitia unui tert, cu exceptia autorităţilor abilitate prin lege sa le solicite.
In situatia in care instanta de judecata considera necesar, va putea solicita ............. , informatiile de care are nevoie in cauza.


Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)
Procese verbale de contraventie aricici aricici Procesele verbale de contraventie fac parte din documentele care pot fi aduse la cunostinta unui petitionar, conform legii nr.544/2001 ? Precizez ca o persoana ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public bogdanmarinela bogdanmarinela Raspunde numai cine stie- vorba lu Iantu. Listele electorale si documentele care au stat la baza eliberarii titlurilor de proprietate in baza legilor fondului ... (vezi toată discuția)