avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa cer Inspectiei Judiciare sa puna la dispozitie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa cer Inspectiei Judiciare sa puna la dispozitie actele verificate??

Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare a cauzelor.
Au zis ca au verificat cutare si cutare documente si nu au descoperit nimic in neregula.
In temeiul liberului acces la informatii, pot sa cer IJ sa imi puna la dispozitie actele pe care le-au verificat in cadrul acestui control ??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 07:57, 19 Iunie 2015
Formulati o cerere de informatie publica conforma cu legea informatiei publice (Legea 544 / 2001 actualizata ).Vedeti daca respecta termenele prevazute la art. 7 pentru a raspunde.
Prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
gabrielaandrei, utilizator
Puteti cere documentele din dosarul din care faceti parte cel putin, fiindca in alta parte nu prea au unde sa fie. Am observat ca in dosarele noi apare un document cu data la care a fost repartizat aleatoriu dosarul. Ma indoiesc ca exista un document care atesta si cum a fost repartizat aleatoriu dosarul, ceea ce e dificil de demonstrat deductiv. Puteti invoca doar statistica faptului ca sansa de a se repartiza dosarul acelui complet e foarte mica, si se poate dovedi cred eu doar daca in mod consecutiv mai multe dosare au fost repartizate aleatoriu aceluiasi complet. Altfel cineva trebuie sa recunoasca, sa denunte...
Devine o bariera conceptuala...
pt mine, ca inginer, sansa de 0.7% ca trei dosare (consecutive, din 3, in 3 ani diferiti, intre aceleasi parti) sa fie 'repartizate aleator' aceluiasi complet... e o certitudine absoluta de frauda.

Nu inteleg insa cum gandesc juristii...

'In dosar' adica pe hartie... sunt putine informatii. M-am uitat cu atentie si nimic deosebit.
Insa Inspectia Judiciara poate sa se uite 'in Ecris'... sa vada mult mai multe detalii.
De fapt, si presedintele tribunalului poate sa se uite in Ecris...
Insa eu nu m-am uitat niciodata in Ecris si nu stiu ce sa cer, daca ar fi sa cer...
Cine stie Ecris???
~ Conținut șters la cerere ~
Bine, dar cum fac sa obtin informatiile necesare ?? Si care sunt informatiile respective :)

Alte discuții în legătură

Ce informatii de interes public pot sa solicit instantei?? aidu aidu Ce informatii interesante pot sa solicit Tribunalului in temeiul Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public?? Ma ... (vezi toată discuția)
Primaria nu mi-a comunicat nici un raspuns dupa aproape o luna de la sesizarea facuta catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : In 29 septembrie am trimis o sesizare electronica catre Primaria [Editat] si catre ... (vezi toată discuția)
Extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte aidu aidu Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala. Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals ... (vezi toată discuția)